Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Oland: Francuskoj potrebne dodatne bezbednosne mere

Fransoa Oland/ Foto: vijesti.me

Oland: Francuskoj potrebne dodatne bezbednosne mere

U Francuskoj je već na snazi vanredno stanje, uvedeno nakon napada džihadista u Parizu u novembru prošle godine

Srbija
Autor: NB, Agencije

Predsednik Francuske Fransoa Oland smatra da u Francuskoj treba da se uvedu dodatne bezbednosne mere. Dodao je da stepen opreza mora biti "na najvišem mogućem nivou", nakon što je napadač koji se zakleo na vernost Islamskoj državi u predgrađu Pariza ubio policajca i njegovu suprugu.

Oland nije izneo detalje o tome kakve dodatne mere bezbednosti treba uvesti, prenela je agencija AP.

U Francuskoj je već na snazi vanredno stanje, uvedeno nakon napada džihadista u Parizu u novembru prošle godine, u kojima je poginulo 130 ljudi.

Pored toga, 90.000 policajaca je raspoređeno na održavanju bezbednosti tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, koji se održava u Francuskoj.

Larosi Abala (25), koji je protekle noći ubio francuskog policajca i njegovu suprugu u napadu povezanom sa terorizmom, već je bio osuđen 2013. za učešće u džihadističkoj organizaciji povezanoj sa Pakistanom, a bio je i predmet nedavne istrage o sirijskoj džihadističkoj mreži, saopštili su policijski izvori.

Napadač je na smrt izbo 42-godišnjeg policajca u predgrađu Pariza, a potom u njegovoj kući držao kao taoce njegovog sina i suprugu, koju je takođe ubio nožem presekavši joj vrat.