Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Opasno za Srbe u Turskoj samo ako su blizu mesta istrage"

Foto: ndtv.com

"Opasno za Srbe u Turskoj samo ako su blizu mesta istrage"

Jedina opasnost danas postoji od toga da se neko od naših građana slučajno nađe blizu objekta koji je predmet istrage policije, rekao je srpski konzul u Istanbulu Zoran Marković

Srbija
Izvor: Tanjug

Situacija u Turskoj nakon pokušaja puča u petak se normalizuje i stanje je manje-više redovno, izjavio je konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković.

"Stanje je, moglo bi se reći, manje-više redovno, jutarnje gužve u saobraćaju, ljudi idu na posao... Juče je bilo puškaranja između vojske i policije na aerodromu Sabiha Gokčen, to su posledice hapšenja koja su u toku onih koji su bili uključeni u dešavanja. Situacija se normalizuje sve u svemu", rekao je Marković za TV Pink.

Na pitanje da mnogi naši građani i pored poziva Vlade Srbije da ne idu u tu zemlju idu tamo na letovanje, Marković je podsetio da je juče ispraćena grupa od 30 naših državljana koji su se vratili iz Turske, koji nisu želeli da ostanu tamo.

Prema informacijama Konzulata, kako je rekao, na egejskoj obali ni u jednom mestu nije bilo problema tokom dešavanja u Istanbulu i Angari.

"Pararelno sa tim, jedina opasnost danas postoji od toga da se neko od naših građana slučajno nađe blizu objekta koji je predmet istrage policije", rekao je Marković.

Upitan za vozače kamiona, za koje su mediji preneli da su bili praktično zarobljeni u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, Marković je rekao da se juče čuo sa jednim od njih koji ga je uverio da nije davao bilo kakve izjave medijima.

Marković je rekao da mu je ponudio da ako mu je život u opasnost odmah pozove policiju kako bi ga evakuisali.

Posle toga, dodao je, zvali su ga i iz Ambasade Srbije u Ankari i da im je preneo da je u Istanbulu, gde čeka instrukcije za istovar robe.