Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Opozicija FRUSTRIRANA VUČIĆEM, a on ONIMA PRE NJEGA"

Ilustracija NB

"Opozicija FRUSTRIRANA VUČIĆEM, a on ONIMA PRE NJEGA"

"Opozicija nije konkurentna", kaže lider LDP-a Čedomir Jovanović

Srbija
Izvor: N1

"Naša želja je da što pre dođemo u poziciju da sprovedemo svoju politiku i nemamo pravo da se distanciramo zbog toga što nam se ne dopada partner u tome. To je ta velika razlika između nas i dela opozicije koji je frustriran Aleksandrom Vučićem i njegovom koalicijom, gotovo u istoj meri kao što Vučić frustriran onima koji su pre njega bili vlast", smatra on.

"Opozicija nije konkurentna"

Jovanović smatra da srpska opozicija nije konkurentna - ni u personalnom niti u programskom smislu.

"Vučić uz sve nepotrebne gluposti - od Savamale, konflikata s delom medija i nevladinih organizacija - radi i to je ono što razlikuje njega od nas. Moramo formulisati jasan program, biti uverljivi, ponuditi ljudima odgovor drugačiji od Vučićevog, a pri tome ne osporavati neke ciljeve koji moraju da budu zajednički, a to je pre svega evropska Srbija", smatra on.

Smatra da kod opozicionih lidera nema previše sujete, već možda "straha za sopstvenu budućnost".

Svako ko je bio na vlasti, manje ili više, koristio je model kojim se danas koristi Vučić, pri čemu je on T-Rex, a drugi su bili vegetarijanci.

"Izbor predsednika u ovakvom trenutku je prilika da se prevaziđu podele u društvu, da se zemlja izvlači iz krize. Predsednički izbori nisu određivali sudbinu zemlje, kako neki izjavljuju. Određivale su greške onih koji su u te izbore ulazili - loše procene Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića", smatra Jovanović.

"Vučić neće izgubiti vlast, on se neće kandidovati. Najverovatnije će kandidat biti Tomislav Nikolić jer Vučić ne može da nađe većeg Rusa od njega", smatra Jovanović.