Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Orban: Srbiju što pre PRIMITI U EVROPSKU UNIJU

Foto: Tanjug

Orban: Srbiju što pre PRIMITI U EVROPSKU UNIJU

Evropsku uniju treba reformisati, njoj treba vratiti suverenitet od "Sorosevog carstva", rekao je mađarski premijer Viktor Orban

Srbija
Izvor: RTS

Orban je rekao da postoji savez između briselske elite i Sorosa u vezi prijema migranata na teritoriji Unije.

"On se sastoji u četiri tačke. Da se svake godine primi milion migranata u Uniju, da svaki od njih dobije po 15.000 evra, da se rasporede po zemljama Unije i da se u EU uspostavi Agencija za migrante", naveo je predsednik Vlade Mađarske.

Srbiju što pre treba primiti u članstvo EU, i treba postići istorijske sporazume sa Turskom i Rusijom, naglasio je Orban.

"Budimo potpuno svesni sledeće činjenice - bez integracije kompletnog Balkana u Evropsku uniju neće biti mira u Evropi. Zato treba ići na proširenje Evropske Unije i prvo pozvati ključnu zemlju Srbiju i treba je što pre svrstati u red zemalja članica Evropske Unije. Bez obzira što je nekima ta ideja trenutno možda nelogična", kaže Orban.

Kaže da se Mađarska optužuje da nije solidarna.

"Mi mislimo da treba pomagati u zemljama gde postoje problemi, što Mađarska i radi, a ne uvoziti problem u EU. Uostalom bolje da ne pričaju u Briselu o solidarnosti dok ne isplate 250 milijardi forinti (800 miliona evra) koliko nas košta odbrana granica Evropske unije", rekao je mađarski premijer.

Orban je rekao da će glavna tema parlamentarnih izbora naredne godine u Mađarskoj biti da li će opozicija uspeti da sprovede plan Sorosa, odnosno da uklone ogradu na mađarsko-srpskoj granici.

"Dok je ove Vlade Mađarske, ograda ostaje na granici. Soros i briselske birokrate žele da oslabe zemlje članice grupe V4 (Mađarska, Poljska, Slovačka, Češka), da bi se ostvario plan Sorosa", istakao je predsednik Vlade Mađarske.