Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OSTAVLJENA BEBA ISPRED PORODILIŠTA dobila ime Srećko, policija traži roditelje!

Ilustracija: pixabay.com

OSTAVLJENA BEBA ISPRED PORODILIŠTA dobila ime Srećko, policija traži roditelje!

Prekjuče ostavljena beba ispred novosadskog porodilišta dobila je ime, a samim tim i kuma.

Srbija
Izvor: Agencije, 021.rs

Dva dana nakon neobičnog događaja u Novom Sadu, i dalje se vrlo malo zna o čitavom slučaju ostavljene bebe ispred porodilišta.

Nakon što su lekari bili u šoku kada su videli da je detetu pertlom bila vezana pupčana vrpca, ipak nisu časili časa, pa su mališanu dali ime Srećko, aludirajući na to što je zdrav i što je izdržao sve temperaturne šokove tog prohladnog jutra kada je nađen ispred porodilišta u Novom Sadu.

Beba je u međuvremenu zbrinuta u Dečjoj bolnici.

Slavica Fejsa, novinarka "Ruskog slova", koja je pronašla dečaka, ispričila je da deo dvorišta gde je bebu pronašla koristi kao prečicu na putu do posla.

"Čula sam dečji plač i prvo sam pomislila da je neko ostavio dete ispred i ušao u butik. Međutim, kad sam se približila, čula sam plač iz platnene torbe. Otvorila sam je i videla sam dečaka po kojem je još bilo tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana pertlom", rekla je Fejsova za list "Alo".

Pribrala se, podigla dete i odnela ga u porodilište. Ubrzo se pojavilo medicinsko osoblje i dete je zbrinuto. Ubrzo je u Betaniju stigla i policija.

Fejsa dodaje da je u subotu bila da obiđe bebu, ali da nije mogla da uđe kod dečaka, koji je već dobio ime Srećko, no doktori su joj preneli da je dobrog zdravlja.

Zasad je poznato da će beba Srećko još malo biti u Dečijoj bolnici, ali se ne zna ko će o njemu ubuduće starati. Iz policije je rečeno da rade na rasvetljavanju slučaja ostavljene bebe.


 


patrija misija:  
Nemojte traziti majku, ona sigurno nema mogucnosti da ga podize. Mogli bi pomisliti da je "nemajka", ali sama cinjenica da je detetu podvezala pupak, govori o tome da joj se srce cepalo kad ga je ostavila. A. ostavila ga je tamo gde ce ga neko naci i pruziti utociste. Ja sam baka i zelela bih da ga poklonite mome sinu i snahi koji nemaju dece.

23.10.2016 23:20h    44     45