Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Osuđen za duplu prodaju stanova: OŠTETIO 80 NOVOSAĐANA!

Ilustracija: 021.rs

Osuđen za duplu prodaju stanova: OŠTETIO 80 NOVOSAĐANA!

Dragan Lakić (60) osuđen je na devet godina zatvora u odsustvu zbog višestruke prodaje istih stanova u periodu od 2005. do 2009. godine.

Srbija
Izvor: 021.rs

Prema pisanju portala "021.rs", Lakić je oštetio 80-ak kupaca, a neke od njih i nekoliko puta, i tako je stekao protivpravnu dobit od oko milion i po evra.

Ostalih četvoro optuženih koji su se branili sa slobode osuđeni su u novosadskom Višem sudu uslovno, s rokom provere od četiri godine. Njegov sin Nebojša Lakić osuđen je uslovno na 23 meseca zatvora, vlasnica nekadašnje agencije za nekretnine u Novom Sadu Olivera Roška i novosadski advokat Zdenka Kričković na 18 meseci, a Bojan Ludoški kao odgovorno lice agencije za nekretnine "Zenit" iz Zrenjanina na 20 meseci, javlja taj novosadski medij.

Optuženi Lakić je vlasnik firmi "Spidd ko" i "Laki lend", a pre pet godina je potpisao sporazum o priznanju krivice pre otvaranja pretresa. Poznato je i da je on ubrzo potom nestao iz zemlje, a prema nezvaničnim informacijama, trenutno se nalazi u Izraelu.

Portal "021.rs" navodi i da je Sud presudio i o imovinskim zahtevima svih oštećenih, a one koji se ne slažu s nalazima veštaka o proceni vrednosti uputio je na parnični postupak. Dragan Lakić, osim što je obavezan da isplati skoro milion i po evra, treba da plati i više od polovine troškova postupka u iznosu od 450.000 dinara, a ostali optuženi po 50.000 dinara.

Posle obrazlaganja presude, jedna žena iz publike je glasno i uz suze upitala: "A šta da rade oni koji su umrli i postali teško bolesni zbog ovoga što im se desilo?"