Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OSVOJILI STE SVE orilo se sinoć u Beogradu

Foto: starsport

OSVOJILI STE SVE orilo se sinoć u Beogradu

​Zlatni, srebrni i bronzani sportisti Srbije, ukupno njih 54. stalo je pred publiku koja ih je sve sa oduševljenjem dočekala.

Srbija
Autor: NB

Paljene su baklje, vijorile su se zastave, a sve generacije su zajedno uzvikivale parolu "Osvojili ste sve!".

Spiker je prvo pomenuo imena sportista koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Riju, a nisu osvojili medalje. Neki su bili prisutni, a neki ne zbog obaveza koje su imali van Srbije. Bili su tu strelci i atletičari... Pozvani su da izađu na binu i svi oni koji su bili podrška van terena organizatori, doktori, pomoćnici, ekonomi, treneri ....

Predstavljen je i ženski košarkaši tim Srbije koji je osvojio bronzanu medalju u Riju. Ceo tim i stručni štab je prisutan i dobio je velike aplauze i ovacije prisutnih.

Košarkašica Ana Dabović je pokrenula publiku zapevavši prve stihove pesme "Marš na Drinu", što je publika oduševljeno prihvatila i zajedno sa njom i svim košarkašicama zapevala u glas.

Predstavljeni su i tekvondoisti, na čelu sa srebrnom Tijanom Bogdanović, kajakaši, odbojkašice...

Naviknuta na njihove uspehe, publika je najglasnije pozdravila izlazak na binu reprezentacije Srbije u košarci.

"Pre 20 godina sam bio ovde u njihovim patikama. Sada sam više počastvovan i srećan što iza mene stoje ovakvi šampioni. Hvala eliti srpskog sporta koja igra za elitu Srbije", pokazao je selektor košarkaša Aleksandar Đorđević na sportiste na bini i publiku ispred sebe.

Publici se poklonio i rvački tim Srbije, a ovacije je izazvao Davor Štefanek koji je našoj zemlji doneo zlatnu medalju.

"Uzeo si zlato Dejane, Dejane, Dejane"... klicala je masa selektoru vaterpolo reprezentacije Dejanu Saviću.

Foto: Tanjug

Svečanost je završena himnom "Bože pravde", koju su pevali jednoglasno i sportisti na bini u stavu mirno, zagrljeni i publika ispred bine.

Đoković čestitao olimpijcima

Đoković je po odlasku iz Rija 11. avgusta poslao podršku srpskom timu, a potom se nije oglašavao do juče.

"Jako sam ponosan na uspeh našeg olimpijskog tima u Riju! Drage koleginice i kolege, doneli ste nam mnogo uzbuđenja, sreće i inspiracije da svakog dana radimo još upornije i vrednije da bismo ostvarili svoje snove. Hvala vam što ste nam pokazali i to da se snovi ostvaruju i da se dobra životna i sportska lekcija krije i u danima kada rezultat nije na onom nivou koji smo od sebe očekivali. Srećan sam što sam bio deo ovakvog tima! Čestitam i veliko BRAVO Tijani, Ivani, Davoru, Marku i Milenku, odbojkašicama, košarkašicama, košarkašima i vaterpolistima", napisao je Đoković.