Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Otkako je SNS na vlasti, JAVNI DUG PORASTAO ZA 9 MILIJARDI EVRA!"

Radikali ne veruju Vučiću/ Foto: YT printscreen

"Otkako je SNS na vlasti, JAVNI DUG PORASTAO ZA 9 MILIJARDI EVRA!"

Radikali tvrde da premijer Aleksandar Vučić iznosi neistine kada priča o ekonomskom napretku Srbije.

Srbija
Autor: Nova borba

"Uprkos tome što nas režim Srpske napredne stranke već nedeljama i mesecima intezivno upozorava kako vodi izuzetno dobru i odgovornu ekonomsku politiku i kako su ekonomski pokazatelji odlični, zvanični podaci Ministarstva finansija to na najbolji način demantuju", istakao je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović oštro krikujući izjave premijera Srbije Aleksandra Vučić o ekonomskom napretku naše zemlje.

On ističe da je 2012. godine, kada je SNS došla na vlast u Srbiji, jani dug Srbije iznosio 15,76 milijardi evra.

"Zaključno sa avgustom ove godine, taj dug je 24,5 milijardi evra. To znači da se u međuvremenu Srbija zadužila 9 milijardi evra", rekao je Šarović ističući da su to podaci Ministarsva finansija i dodaje da ta zaduženja nisu onakva kakvim ih želi predstaviti državno rukovodstvo.

"Ne uzimaju oni novac da bi servisirli stare dugove pod povoljnijim uslovima, jer da je to istina, onda se javni dug ne bi povećavao, nego bi se smanjivao", istakao je Šarović na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske radikalne stranke.

Kako je najavio, radikali neće podržati u Skupštini Srbije predlog Vlade o novom zaduživanju i upitao državni vrh kako je moguće da se Srbija zadužuje kada, kako kaže, Vlada stalo forsira priču o budžetskom suficitu.