Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OTVORENA ISTRAGA protiv kosovskog ministra Gašija zbog pucanja iz pištolja

Foto: http://gazetaobserver.com

OTVORENA ISTRAGA protiv kosovskog ministra Gašija zbog pucanja iz pištolja

Kosovska policija podnela je Osnovnom tužilaštvu u Đakovici krivičnu prijavu protiv ministra za dijasporu u kosovskoj vladi Dardana Gašija i još nekoliko osoba, zbog pucanja iz pištolja na okupljanju

Srbija
Izvor: RTS

Nekoliko desetina osoba bilo je na slavlju Fatmira Limaja u njegovoj odaji u selu Banje kod Mališeva, a povodom odluke Osnovnog suda u Prištini, da bude oslobođen optužnice za korupciju i zloupotrebu dužnosti, dok je bio ministar za infrastrukturu.

Prištinski mediji objavili su video-klip sa proslave, snimljen telefonom, na kojem se vidi kako najpre bivši predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku puca iz pištolja, a odmah za njim i ministar za dijasporu i potpredsednik kosovske vlade Dardan Gaši.

Portparol kosovske policije za region Đakovice Lirije Podrimaj izjavila je prištinskim medijima da su preduzete operativno-istražne radnje, da je intervjuisano nekoliko osoba, i da je krivična prijava podneta Osnovnom tužilaštvu u tom gradu.

Prethodno su, pošto je video-snimak objavljen u medijima, poslanici Demokratskog saveza u kosovskoj skupštini zatražili izjašnjavanje premijera Haradinaja o ovom slučaju, zahtevajući smenu potpredsednika vlade Dardana Gašija.

Prema poslanicima DSK, ponašanje ministra Gašija, iznad svega je u suprotnosti sa visokom etikom koju bi trebalo da imaju zvaničnici centralnih institucija.