Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OTVORENA Konzularna kancelarija Srbije u Trebinju

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

OTVORENA Konzularna kancelarija Srbije u Trebinju

Predsednik Aleksandar Vučić boravi u Trebinju gde je prisustvovao svečanom otvaranju Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Srbije, zajedno sa Miloradom Dodikom.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Vučić je obišao radove na izgradnji vrtića "Srbija".

Predsednik Srbije je naveo da će vrtić "Srbija" za nešto više od mesec dana biti spreman za tehnički prijem, da će u njemu biti 80 mališana i 20 u jaslicama i da se raduje što će to mesto dobiti jedno moderno zdanje.

Najavio je da će Srbija pomoći finansijski i Mrkonjić Grad, kao i obnovu starog grada Trebinje.

Prema njegovim rečima, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio ga je za pomoć Srbije u izgradnji puta preko Tjentišta, a reč je o nešto većem iznosu, ali će, ističe, i to pitanje biti rešeno, kako bi se obezbedila bolja veza sa Gackom i Fočom.

Kako je rekao, i Srbija i RS pomoći će i mesto Bajci, čiji meštani su, kaže, bili u svim vojskama, a napravili zajednički spomenik.

Prema njegovim rečima, najbitnije je sačuvati naš narod na njegovim ognjištima, obezbediti im ostanak i opstanak i bolju budućnost.

Vrtić "Srbija" gradi se sredstvima Vlade Srbije, koja je do sada uložila 500.000 evra, dok je Grad Trebinje izdvojio 106.000 konvertibilnih maraka.

Ranije danas Vučić je svečano otvorio 21. Međunarodni sajam privrede u Mostaru, na kojem je Srbija zemlja partner.

Tom prilikom je istakao da će nastaviti da radi na jedinstvenom tržištu, kao i da podeljeni na sitne države nemamo čemu da se nadamo u odnosima sa svetom.

Na početku radnog dana, Vučić se sastao i sa Bojkom Borisovim. Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Vučić je poručio da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu i dodao da bi nas svaki sukob vratio sto godina unazad.