Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ovim rečima je Kusturica ČESTITAO PUTINU DAN POBEDE

Foto: mnemagazin.me

Ovim rečima je Kusturica ČESTITAO PUTINU DAN POBEDE

On je naglasio da je slobodoljubivi ruski narod u Drugom svetskom ratu spasio svet, a spašava ga i danas

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica čestitao je Dan pobede nad fašizmom predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu kao, kako je istakao, predsedniku i vođi velikog ruskog naroda koji je dao najveći doprinos slamanju fašizma u Drugom svetskom ratu, donoseći svima nama slobodu.

„Da nije bilo hrabrosti i odlučnosti ruskog naroda, koji je dao polovinu svih žrtava u Drugom svetskom ratu, pitanje je kako bi svet danas izgledao i ko bi njime vladao. Rusi su oslobodili Evropu žrtvujući više od 20 miliona ljudi, dok su mnoge druge moćne zemlje samo učestvovale u tom oslobađanju. Autentična istorija govori da su Amerikanci ušli u Drugi svetski rat iskrcavanjem u Normandiji tek posle nesagledivog žrtvovanja Rusa za oslobađanje od fašizma“, istakao je Kusturica.

On je naglasio da je slobodoljubivi ruski narod u Drugom svetskom ratu spasio svet, a spašava ga i danas, ne dozvoljavajući da se povampireni fašizam i neokolonijalizam odomaći, piše Glas Moskve.

Kusturica je naveo da su Rusi sveti narod, jer su donosili slobodu i jednakost, prezirući svako tlačenje drugih naroda i svaki vid kolonijalizma.

„Rusija je danas velika snaga u odbrani od prekrajanja istorije koju pokušavaju sprovesti takozvane demokrate, potomci nekadašnjih fašista, novopečeni Hitlerovi sledbenici. Ruski narod i ostali slobodoljubivi narodi to neće dozvoliti. Zato Vam, poštovani predsedniče, još jednom čestitam praznik pobede nad fašizmom, jer Vi vodite narod koji je najzaslužniji za slobodu koju danas imamo“, poručio je Kusturica u čestitki predsedniku Rusije.