Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OVO JE SRBIJA: Nacrtao sebi parking mesto na trotoaru! (FOTO)

Foto: elite.se

OVO JE SRBIJA: Nacrtao sebi parking mesto na trotoaru! (FOTO)

​Nesvakidašnji način da se dođe do parking mesta

Srbija
Autor: NB

Gužve i pretrpani parkinzi umeju da idu na živce vozačima koji ponekad duže traže parking mesto, nego što provedu u vožnji do željenog odredišta.

Ipak, jedan Beograđanin je preterao.

On je, naime svoje mesto za parkiranje sam "napravio" tako što je deo trotoara, inače namenjenog pešacima, obeležio belim linijama i znakom "Audija".

Trotoar u Ulici dr Drage Ljočić od nedavno je brendiran. Sugrađanin je rešio da obeleži parking mesto (na trotoaru) specijalno za svog četvorotočkaša - logom "audija". A kada mu je smeli komšija stao na mesto usledile su pretnje, napadi.

Iako ovo nije prvi put da neko “okupira” parking, činjenica da je to urađeno na ovaj način je neverovatna. Bez ikakvih drugih obeležja rezervisanog ili zakupljenog mesta, čovek je samoinicijativno rešio da sebi obezbedi parkiralište i to na trotoaru, na kom nije ni dozvoljeno parkiranje.

Komšije kažu da je "momak prvo izbetonirao taj deo trotoara, a potom iscrtao."

”Videli smo kada je to radio. Doneo je karton, sprej i šemu za “audi” logo i crtao. To je bilo pre oko mesec dana, a malo pre toga je pazario novi automobil”, kaže Milica M.

”Odmah ujutru nam je došao na vrata i pitao nas kakav problem mi imamo sa njim. Bili smo u čudu, moj suprug je rekao da ne zna o čemu priča, a on nam je onda zapretio da ukoliko ne pomerimo naš automobil napraviće nam pakao od života. Da li možete da verujete?”, u čudu se pita žena.

Nakon incidenta Milica i suprug su pozvali policiju. Policajci su posle razgovora sa njima, otišli i do ljutog komšije koji ima je, kako kaže naša sagovornica, objasnio da on ima novi automobil i da mora da ga čuva, a da je njihov star i da mogu bilo gde da ga parkiraju.

”To su nam preneli i rekli da oni tu zaista ništa ne mogu. Rečeno nam je da podnesemo privatnu tužbu ili da mu se sklonimo. Mislili smo da će nakon toga da se smiri, ali ne...Jedan dan je kestenjem gađao mogu muža dok je sedeo na terasi, opet pretio, a onda nam je preksinoć ižvrljao kola”, kaže Milica.

Policija je opet bila i odgovor je opet bio isti – podnesite tužbu. Očajni ljudi su pozvali i komunalnu policiju ali im je rečeno da oni ne izlaze na teren zbog toga.

Ko zna koliko bi ova agonija potrajala, da se sve ovo nije pojavilo u medijima, pa su nadležni reagovali.

Komunalni policajci, koji na prethodni poziv nisu došli, danas su bili u Ulici dr Drage Ljočić, napisali kazne i zakačili ih na sve automobile koji su stajali na trotoaru. Audija nije bilo, tako da bahati komšija nije dobio kaznu.