Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
OVO JE SRPSKA REPREZENTACIJA u umetničkom fudbalu

Foto: Zvanična stranica "Art football"

OVO JE SRPSKA REPREZENTACIJA u umetničkom fudbalu

Internacionalni fudbalski i muzički festival „Art fudbal“ osmišljen je i organizovan prvi put u Rusiji

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Ubrzo je postao jedan od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja u podršci ideja humanosti, piše Glas Moskve.

Održava se u okviru projekta „Pod zastavom plemenitosti“ sa ciljem da se prikupe sredstva koja garantuju lečenje teško bolesne dece i odraslih.

Festival podržavaju grad Moskva, Fudbalski savez Rusije, kao i mnogobrojne organizacije koje čine da festival napreduje i raste.

Postoje jasne indicije da će se u budućnosti Svetsko prvenstvo u fudbalu za umetnike održavati pod okriljem FIFA, o čemu je bilo govora na prethodnim kongresima Svetske „Art fudbal“ asocijacije, a čiji je i Srbija član zajedno sa još 20 zemalja sa 5 kontinenata.

Srbija je prvi put učestvovala na prvenstvu 2016. godine gde je u fudbalskom delu završila na 13. mestu od 16 ekipa. Pobeđene su Italija i Estonija, a porazi su usledili od Velike Britanije, Nemačke i Republike Koreje.

U muzičkom delu festivala, koji međunarodni žiri takođe ocenjuje, srpski timski koncertni nastup je proglašen za drugi najbolji od 16 zemalja, pa je osvojeno srebro opravdalo prvu godinu učešća.

Osim umetnika ( glumci, muzičari, plesači...) svaki tim ima pravo da registruje i tri bivša profesionalna fudbalera koji su stariji od 40 godina.

Ove godine „Art fudbal“ se održava od 02. do 13. juna u Moskvi, a žrebom je određeno da će srpski umetnici igrati u grupi D sa selekcijama Slovenije, Izraela i Italije.

Sve utakmice igraće se na kompleksu stadiona FK Lokomotiva iz Moskve, gde će biti postavljena i velika bina za koncertna dešavanja.

Širi se i koncept kulturnih dešavanja, pa će se ove godine po prvi put osim timskih koncerata održati i niz dodatnih događaja kao što su: projekcija filmova u bioskopu „Kosmos“ ( Srbiju će predstaviti film Montevideo, vidimo se ), koncert klasične muzike u moskovskom konzervatorijumu gde će Srbiju predstaviti operska pevačica Nataša Rašić, a timovi će u saradnji sa organizatorima održati niz humanitarnih aktivnosti kao što su obilasci vrtića i dečjih bolnica.

Na teritoriji stadiona biće izgrađen i specijalni festivalski gradić gde će biti postavljene rukotvorine i nacionalne kuhinje, a takođe će se tu održavati koncerti i izložbe umetničkih fotografija.

Art fudbal Srbija reprezentacija započela je pripreme za prvenstvo 2017, a osim treninga planiran je i niz prijateljskih utakmica kako bi se dostigao željeni nivo forme.

Prva utakmica otvorena za javnost bila je 28. aprila na pomoćnom stadionu OFK Beograda, protiv FK Kaučosi, ekipe koja se takmiči u drugoj veteranskoj ligi Srbije.

Takođe, 17. maja je Umetnička reprezentacija Slovenije gostovala u Beogradu na prijateljskoj humanitarnoj utakmici.

Ulaz na utakmicu je bio SMS poruka (cena poruke 200 dinara), a sav prikupljen prihod ide za Miloša Stefanovića, čoveka kome je potrebno još oko 50.000 evra za operaciju bubrega.

Srpska reprezentacija u umetničkom fudbalu će ove godine biti dodatno pojačana i Emirom Kusturicom i Dejanom Rambom Petkovićem, a u Moskvi će se timu priključiti i glumac Miloš Biković.

Širi spisak srpske umetničke reprezentacije 2017. godine:

Glumci: Andrija Kuzmanović ( kapiten ), Miloš Biković, Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Nikola Glišić, Miloš Petrović, Lazar Đukić, Ivan Jevtović, Luka Tabašević, Marko Gizdavić, kao i reditelji Emir Kusturica i Igor Miljković.

Muzičari: Bane Lalić ( MVP ), Bojan Vasković ( Leksington bend ), Danijel Čehranov (DJ/producent/pisac), Milan Mitrović ( zvezda granda i TV voditelj ), Marko Đurovski ( reper/DJ), Ivan Jevtić ( klavijaturista/producent IrieFM )

Bivši fudbaleri : Miodrag Anđelković Burek, Dejan Rambo Petković i Niša Saveljić (selektor).

Plesač/folklorista: Vladimir Miladinović, dok je menadžer tima Miloš Vilotić.