Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pajtić: Crtanje meta na čelo civilnog društva

Bojan Pajtić/ Foto: dnevne.rs

Pajtić: Crtanje meta na čelo civilnog društva

Pajtić isitče da se to radi preko "lista" za koji kaže da je omiljen mandataru Aleksandru Vučiću.

Srbija
Autor: NB, Agencije

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić osudio je danas, kako navodi, ponovni napad i crtanje meta na čela istaknutih javnih ličnosti aktivista i aktivistkinja civilnog društva.

Pajtić isitče da se to radi preko "lista" za koji kaže da je omiljen mandataru Aleksandru Vučiću.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Pajtić kaže da je jučerašnja konferencija za novinare premijera u srpskom parlamentu bila "sramotna" jer su, kako kaže, na njoj, uz blagslov mandatara, vređani, ponižavani i etiketirani novinari i novinarke, kao i predestavnici stranih država.

Napad je, dodao je, nastavljen preko tabloida bliskih aktuelnoj i budućoj vlasti. "Pozivamo nadležne organe da zaštite sve kojima su na čelu nacrtane mete, a buduću vlast da prestane da, u starom radikalskom maniru, traži neprijatelje već da zasuče rukave i počne nešto da radi", naveo je Pajtić, koji smatra nedoputivim da se u Narodnoj skupštini, najvišem zakonodavnom domu, jezikom koji nije dostojan ni ulice, govori o predstavnicima stranih zemalja i amabasada.

Srpska napredna stranka saopštila je danas tim povodom da su Bojan Pajtić i njegove stranačke kolege crtale mete na čelu svim građanima i da je narod Srbije bio žrtva njihove pohlepe, želje za bogaćenjem, lumuzinama, vilama, jahtama i skupim putovanjima.

"Lažne demokrate nacrtale su mete na čelu svim građanima, koje su besomučno opljačkali tokom svoje bahate vladavine, koju je obeležilo otimanje narodnih para iz državnih banaka i fondova, javnih preduzeća i ustanova. A posebno velike mete na čelu, lažne demokrate nacrtale su deci sa smetnjama u razvoju od kojih su opljačkali novac namenjen za rekonstrukciju dvorca Heterlend", navodi se, između ostalog, u saopštenju SNS-a.