Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pajtić: Đinđić smeta šovinistima i primitivcima

Bojan Pajtić/ Foto: serbia.com

Pajtić: Đinđić smeta šovinistima i primitivcima

Pajtić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima poručio da je Đinđić bio najprogresivniji političar svog vremena u ovom delu Evrope, čovek kome su, kako kaže, i u koga su verovali mudri i pristojni ljudi

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić je, povodom incidenta na otvaranju spomen sobe Zoranu Đinđiću u Bosanskom Šamcu, poručio da je politika ubijenog premijera bila da Srbija i ceo Balkan budu deo sveta u kome će ratovi i sukobi biti deo prošlosti, a prosperitet, uređenost i dobri susedski odnosi - temelj sadašnjosti i budućnosti regiona.

Pajtić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima poručio da je Đinđić bio najprogresivniji političar svog vremena u ovom delu Evrope, čovek kome su, kako kaže, i u koga su verovali mudri i pristojni ljudi, nezavisno od nacionalnosti.

"Zato Zoran Đinđić smeta šovinistima i primitivcima. Kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj i Bosni. Njima je ideja života bez mržnje nepodnošljiva", naveo je Pajtić.

Hrvatski povratnici u Bosanskom Šamcu pokušali su da spreče sinoć otvaranje spomen sobe ubijenom premijeru i lideru DS Zoranu Đinđiću.

Zato predavanje profesora Žarka Koraća "Važnost dela i delatnosti Zorana Đinđića za proces suočavanja s prošlošću naših krajeva" u organizaciji Multireligijskog i interkulturalnog centra IMIC i Mreže za izgradnju mira nije, kako je planirano, održano u Kući mira, već u restoranu Meteori.