Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pajtić i Šutanovac morali da odlože izbore u DS

Sednica Glavnog odbora Foto: DS

Pajtić i Šutanovac morali da odlože izbore u DS

Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac poraženi su na sednici Glavnog odbora DS, pošto su nakon pritiska članova prihvatili da se stranački izbori umesto 10. jula održe 24. septembra.

Srbija
Izvor: Blic, NB, Tanjug

“Blic” navodi da je Pajtić pokušao da se izvuče i članstvu objasni da nije žurio sa raspisivanjem izbora. Beogradski list piše i da je Pajtiću umesto haosa koji među demokratama vlada od izbora održanih 2012. godine, na se sednici važno bilo komentarisanje pisanja medija.

“Ništa nisam hteo na brzinu i nemojte mi to spočitavati, čak 87 odbora je tražilo izbore što pre, a danas nisam čuo te ljude. Izgledamo kao brod ludaka, svaki dan na društvenim mrežama. Nema solidarnosti. Kako ćemo onda funkcionisati ovako do oktobra”, zapitao je Pajtić.

“Blic” prenosi i da su demokrate do odluke o odlaganju izbora došle tek posle sedam sati burne rasprave i da su svi od Pajtića i Šutanovca tražili da se ne žuri sa izborima.

Jedna od burnih reakcija bila je i reakcija potpredsednika Gorana Ješića, koji je i prethodnih dana govorio da ne bi bilo dobro da Pajtić ili Šutanovac nakon izbora budu na čelu partije.

"Obavešteni smo putem medija da je predsednik raspisao izbore. Mesecima treba da se vodi debata o kandidatu, a ne ovako sramotno kratko. Da li ćemo omogućiti još neke kandidate? Neće, Šule, propasti DS ako pomerimo izbore, neće. Hajde da napravimo festival demokratije", rekao je Goran Ješić.

Odlaganje izbora, kritikovao je Dragan Šutanovac, prenosti “Blic”.

"Nemamo vremena za raspust, ako odlažemo izbore kasnićemo i na predsedničke izbore. Nema težeg posla od vođenja DS, sumnjam da možemo čekati jesen", kazao je Šutanovac, prenosi Blic.

Podsetimo, kako smo već pisali, Šutanovac je bio jedan od glavnih zagovornika održavanja izbora što ranije, dok je Pajtić pre nekoliko meseci bio pobornik ideje da se oni održe što kasnije, ne bi li pridobio veću podršku.

U igri i novi kandidati

"Blic" piše da bi Pajtić i Šutanovac mogli da dobiju konkurenciju na stranačkim izborima, a kao moguća rešenja navodi se Nataša Vučković, ali i lokalni lideri DS.