Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pajtić nema podršku u DS?

Foto: ds.org.rs

Pajtić nema podršku u DS?

​Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić želi da odugvlači sa unutarstranačkim izborima sve do oktobra, saznaje „Nova borba“.

Srbija
Autor: NB

Naši izvori iz DS navode Pajtić trenutno loše stoji i da nije siguran da može da ostvari dobar rezultat, pa će sa terminom održavanja izbora odugovlačiti što je duže moguće
.
„Pajtić veruje da će vremenom u drugi plan otići loš rezultat na izborima i drugi problemi u stranci, kao i da će se zaboraviti njegova podrška Dverima i DSS-u“, kaže naš izvor.

Kako saznajemo, veliki broj lokalnih odbora DS širom Srbije dele stav Dragana Šutanovca da izbori treba da budu održani do kraja juna, a kako kažu naši izvori trenutno se kao jedini protivkandidat Pajtiću nameće upravo Šutanovac.

Članstvo u odborima koji zastupaju tezu da izbore treba održati što pre Pajtiću zamera lošu izbornu kampanju koja nije dala nikakve rezultate, jer su se demokrate pre izbora u istraživanjima javnog mnjenja kotirale bolje nego što se to pokazalo 24. aprila.

Zbog toga doskorašnji vojvođanski premijer trenutno ne uživa podršku koja bi mu bila dovoljna da dobije još jedan mandat u vođenju demokrata, a prema rečima naših izvora on najveću podršku unutar stranke upravo očekuje od pokrajinskog odbora u Vojvodini, te starih saradnika kao što je Dušan Elezović i novog direktora DS Amira Bislimija.

Da će u DS možda biti više onih koji će želeti fotelju prvog čoveka potvrdio je potpredsednik stranke Goran Ješić, rekavši da bi on na tom mestu voleo da vidi Natašu Vučković ili Ivana Vujačića.

Pajtić je u izjavi za nedeljnik „Vreme“ govoreći o unutarstranačkim izborima donekle i potvrdio naše tvrdnje da izbori neće biti održani u vreme kada to drugim kandidatima odgovara, rekavši da će to uraditi kada se stvore „tehnički uslovi“. Takođe je rekao da još uvek nema kandidata za izbore u stranci, ali i da u DS nema sukoba, kao i da će održavanje neposrednih izbora u DS postaviti „višu lestvicu“, jer će članstvo odlučivati o budućnosti stranke.

Po statutu DS izbori za partijske funkcije moraju da se održe šest meseci od održavanja parlamentarnih izbora, a rok za to ističe upravo u oktobru.