Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pajtić: Opoziciji ukradeno najmanje 200.000 glasova

Bojan Pajtić Foto: Multimedijalni portal Vlade Vojvodine

Pajtić: Opoziciji ukradeno najmanje 200.000 glasova

"Zbog toga ćemo tražiti anketni odbor, da se utvrdi koliko su zaista dobile opozicione stranke", rekao je Pajtić.

Srbija
Izvor: Blic

Lider DS Bojan Pajtić rekao je za Blic da je na proteklim izborima ukradeno između 200.000 i 300.000 glasova i najavio da će tražiti anketni odbor kako bi se utvrdilo koliko su zaista dobile opozicione stranke.

"Ja sam jedini političar u Srbiji koji je sam postavio liniju ispod koje ću se povući iz politike. Rekao sam da ću podneti ostavku ukoliko budemo imali slabiji rezultat nego na prošlim izborima. Imali smo više glasova, iako su nas opet pocepali neposredno pred izbore, napravivši Levicu Srbije, iako su nas blatili, iako nismo imali ni medijskog prostora ni finansijskih ssrdstava, ni mogućnost da iskažemo stav. Ovaj rezultat omogućava dalju borbu. Nije nešto zbog čega bih bio jako zadoivoljan, ali je istovremeno rezultat koji je omogućio da se u izbornoj noći borimo za pravo glasa koje su druge stranke stekle. Osim toga, to nije stvarni rezultat jer je ukradeno između 200.000 i 300.000 glasova, zbog čega ćemo tražiti anketni odbor, da se utvrdi koliko su zaista dobile opozicione stranke", rekao je Pajtić.

Komentarišući smene u RTV, rekao je da je "dat nalog da se uništi nešto što je funkcionisalo kao javni servis". "A laž je da je on bio u službi DS, što je izgovorio Vučić. Godinama nisam bio gost u vestima RTV, ni u pet ni u 10 sati, za razliku od Vučića koji je na nedeljnom nivou gst RTS-a i to govori o tome da nisu svi isti", naveo je lider demokrata.