Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PAJTIĆ OPTUŽUJE POKRAJINSKU VLADU

Ilustr/ Foto: NB

PAJTIĆ OPTUŽUJE POKRAJINSKU VLADU

Na udaru kritike našao se i novosadski gradonačelnik.

Srbija
Autor: NB

Predsednik Demokratske stranke optužio je danas pokrajinsku Vladu da je za člana ispitne komisije za pravosudni ispit imenovala oca novosadskog gradonačelnika. On je na svom tviter nalogu napisao da je otac gradonačelnika postavljen, dok je smenjen profesor Ustavnog prava, čije ime nije naveo.

Doduše, Pajtić nije naveo tačne podatke, obzirom na to da nije Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine ta koja donosi odluke o imenovanju članova odbora, već, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Tragom informacije, pokušali smo da dobijemo odgovor od Pokrajinskog sekretarijata da li su navodi lidera DS-a tačni, obzirom na to da je na sajtu ove ustanove stajao stari spisak članova ispitnih odbora.

Odgovor nismo dobili, ali je nakon našeg pitanja i molbe da nam se dostavi novi spisak članova, na sajtu Pokrajinskog sekretarijata spisak ažuriran. Na njemu se jasno vidi da je gradonačelnikov otac, inače ugledni novosadski advokat, postavljen za člana jednog od dva ispitna odbora.