Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PAJTIĆ UBEĐEN "Pobediću na izborima u DS"

Bojan Pajtić/ Foto: rtv.rs

PAJTIĆ UBEĐEN "Pobediću na izborima u DS"

Prvi čovek Demokratske stranke Bojan Pajtić ubeđen je da će ostati na čelu stranke nakon izbora u DS koji se održavaju 24. septembra.

Srbija
Autor: Tanjug, NB

"Na izborima ću sigurno pobediti. Da li će se to dogoditi u prvom ili drugom krugu to je sad pitanje, ali je važno da što više članova na te izbore izađe", rekao je Pajtić Tanjugu.

Kako je kazao, dobro je što ima više kandidata, a neposredne izbore smatra istorijskim korakom napred,

Lider DS kaže da će izbori odlučiti i o politici koju će DS voditi u budućnosti.

"Pored demokratizacije stranke, važno je da napravimo velike, programski hrabre iskorake, da se otvori mogućnost saradnje sa onim organizacijama koji su "derivati" DS ili su bliski programski, nekadašnjim članovima i strankama proevropske orijentacije, ali i sa ostalim strankama opozicije, sa sindikatima", kaže Pajtić.

Pajtić je kazao i da su važne tačke njegovog programa borba za istopolne brakove, to jest zakon koji bi to omogućio, te pitanje evroatlanskih integracija Srbije, za koje kaže da su nepopularna tema.

"NATO jeste nešto o čemu treba razgovarati, što je nepoplarna tema, ali DS ima obavezu da učini onu vrstu iskoraka koji će uslediti za nekoliko godina kao naša realnost", navodi Pajtić.

Pajtić bi trebao na izborima da ima žestoku konkurenciju. Dragan Šutanovac predao je kandidaturu i ima podršku većine loklanih odbora DS. U kampanju za sakupljanje glasova krenuli su i Zoran Lutovac, kao i Srboljub Antić, a mediji su pominjali i kandidaturu Nataše Vučković.