Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PAJTIĆ VUČIĆU: Prestanite više da se poredite sa Đinđićem!

Bojan Pajtić/ Foto: rtv.rs

PAJTIĆ VUČIĆU: Prestanite više da se poredite sa Đinđićem!

Pajtić je rekao da je Đinđić, za razliku od Vučića, imao radno iskustvo i izvan politike!

Srbija
Autor: Nova borba

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je kao neistinite reči srpskog premijera Aleksandra Vučića da Zoran Đinđić nije imao radni staž izvan politike.

Lideru Demokrata zasmetala je Vučićeva izjava u kojoj premijer tvrdi da mu stalno prebacuju da nema staž izvan politike, dok nikome nije smetalo što je isti slučaj bio i sa bivšim premijerom Zoranom Đinđićem.

"Vučić je tom izjavom potvrdio da ne zna da postoji istina, i da su ljudi koji nemaju nikakvo utemeljenje u profesiji, nikakvo radno iskustvo van politike, nikakvu stručnu alternativu politikantstvu – opasni. Opasni su zato što su spremni da izgovore svaku neistinu, prekrše svaki princip, pregaze sve vrednosti – samo da bi u politici opstali", rekao je Pajtić u pisanoj izjavi dostavljnoj medijima.

"Zoran je 1989. godine postao profesor Univerziteta u Novom Sadu. Bio je i viši naučni saradnik u Centru za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu. Zorana kolege pamte kao najtalentovanijeg filozofa njegove generacije. Njegove knjige "Subjektivnost i nasilje", "Jesen dijalektike", "Jugoslavija kao nedovršena država" i "Srbija ni na istoku ni na zapadu" prevedene su na niz stranih jezika", istakao je lider DS-a.

Pajtić je istakao da naslove Šešeljevih knjiga, čiji je Vučić bio recenzent, ne bi želeo da spominje, jer se zalaže za elementarnu pristojnost javnog diskursa.

"Molim gospodina Vučića da sebe, i sebi slične političare, koji niti imaju radno iskustvo van politike, niti su se nečim, osim politikantstva bavili, ne poredi sa Zoranom Đinđićem. Jer, Srbija pamti", zaključio je Pajtić.