Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pajtić želi reintegraciju proevropskih stranaka u jedinsrveni DS

Bojan Pajtić/ Foto: serbia.com

Pajtić želi reintegraciju proevropskih stranaka u jedinsrveni DS

U otvorenom pismu članstvu, Pajtić kaže da je prvi put zakazao neposredne izbore u Demokratskoj stranci, sa ambicijom zajedničkog uspostavljanja novog modela ponašanja

Srbija
Autor: NB, Agencije

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je sve članove da se izjasne 24. septembra na stranačkim izborima, između ostalog, o otvaranju procesa pregovaranja o reintegraciji opozicionih stranaka evropske orijentacije u DS, a koje su nastale izlaskom iz te stanke.

Članstvo bi se, smatra Pajtić, na taj način neposredno uključilo u razmatranje i odlučivanje o politici i organizaciji DS.

Preostala tri pitanja ticala bi se podške pridruživanja Srbije NATO-u, podrške predlogu da istopolni brakovi u Srbiji dobiju isti formalni status i korpus prava kao i druge bračne i vanbračne zajednice, kao i da li je članstvo saglasno sa idejom da sindikati učestvuju u radu stranke kroz participaciju u organima DS, izbornim procesima i procesima odlučivanja.

U otvorenom pismu članstvu, Pajtić kaže da je prvi put zakazao neposredne izbore u Demokratskoj stranci, sa ambicijom zajedničkog uspostavljanja novog modela ponašanja i dostizanja višeg nivoa demokratskih standarda, kako u DS, tako i na političkoj sceni Srbije uopšte.

Pritom je, kaže, verovato da su svi u DS-u razumeli da je ovo prilika, možda i poslednja, da procesi dezintegracije budu zaustavljeni, kao i prilika da vreme do kraja septembra bude iskorišćeno za jasno i čvrsto pozicioniranje DS i definisanje strategije za budućnost.