Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pajtićeva nova platforma za DS udaljila ih od saradnje sa DSS

Ilustracija NB

Pajtićeva nova platforma za DS udaljila ih od saradnje sa DSS

Pajtićev odnos prema NATO i gej brakovima potpuno je produbio razlike između nas, koje su i bez toga bile velike, izjavila je Sanda Rašković Ivić

Srbija
Izvor: Večernje novosti/NB

Isticanje nove političke platforme Bojana Pajtića pred unutarstranačke izbore u Demokratskoj stranci moglo bi ozbiljno da poruši šanse ostalih opozicionih stranaka da prave savez sa demokratama pred predsedničke izbore naredne godine.

"Novosti" u današnjem broju pišu da je DSS rešila da prekine saradnju zbog zalaganja Pajtića za legalizovanje istopolnih brakova i integracija Srbije u NATO alijansu.

Prethodnih meseci dve stranke su tesno sarađivale, pre svega na planu protesta zbog rušenja u Savamali, kao i podrške Demokrata da koalicija DSS-Dveri pređu cenzus na ponovljenom glasanju nakon izbora 24. aprila.

- Pajtićev odnos prema NATO i gej brakovima potpuno je produbio razlike između nas, koje su i bez toga bile velike. U suštini, moći ćemo da sarađujemo sa DS samo u slučaju odbrane demokratskih institucija, prava glasa i tehničkih pitanja. Politički, DSS o ulasku Srbije u NATO i gej brakovima nema šta da razgovara - rekla je za "Novosti" Sanda Rašković Ivić