Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Pajtiću nije smetalo mešanje Zapada, sad mu navodno smetaju Rusi"

Ivica Dačić/ Foto: novosti.rs

"Pajtiću nije smetalo mešanje Zapada, sad mu navodno smetaju Rusi"

Dačić se pita kako Pajtiću 2008. godine nije smetalo mešanje stranaca.

Srbija
Autor: NB

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić rekao je danas da izjava Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje srpske vlade predstavlja neverovatno licemerje.

„Dok su oni bili miljenici i eksponenti Zapada u Srbiji, demokratama nikada nije smetalo da stranci utiču na formiranje Vlade u Srbiji. Nije im smetalo kada su me 2008. godine zvali sa cele zapadne hemisfere da podržim Tadića, nije im smetao ni Papandreu, Štajnmajer, Aselborn, Moratinos, niti 2012. Ketrin Ešton, Riker i ostali. Sada Pajtiću navodno smeta ruski uticaj” rekao je Dačić.

On je upitao sa kojim je to značajnim evropskim sagovornicima Pajtić to razgovarao u SAD?

“Ništa tako nismo čuli ni premijer Aleksandar Vučić i ja, ni od Bajdena, Kerija, Nulandove, Mogerinijeve, Merkelove, Olanda itd. Ni od koga. Naprotiv, svi su imali samo reči hvale za državnu politiku i put Srbije” dodaje Dačić.

Dodaje da Pajtiću smeta srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, ali kako kaže, Pajtić ne govori da je sporazum potpisan pred Tadićem i Medvedovim.

“Kako tada Pajtiću to nije smetalo?” pita se Dačić. Prvi potpredednik vlade kaže i da novu vladu ne formira niko sa strane, već Aleksandar Vučić.

“Naš put se zna – ulazak u EU, prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, partnerstvo sa uticajnim zemljama u svetu, kao što su SAD i Nemačka, a, pre svega, naš cilj je jaka, poštovana i razvijena Srbija” zaključio je Dačić.