Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PAKAO RADNIKA U SRBIJI Rade 100 dana bez slobodnog dana

Ilustracija Foto: Pixabay.com

PAKAO RADNIKA U SRBIJI Rade 100 dana bez slobodnog dana

Bivša radnica marketa “Sunce” iz Beograda kaže da je u toj fimi morala da radi i po 100 dana bez slobodnog dana.

Srbija
Autor: Alo!, NB

Više radnika ispričalo je da je trpelo maltretiranje u tom lancu prodavnica, prenosi “Alo!”.

Radnici tvrde da su na jedan slobodan dan ponekad čekali i po tri i po meseca, da su plate dobijali u kovertama, a šefovi su im skidali novac od plate.

“Ne možete ni zamisliti šta se tamo dešava, ja sam sedam meseci radila bez slobodnog dana i, naravno, nisam dobila veću platu za to, ali sam zato svakog meseca bila kažnjena zbog manjkova. Kada sam otišla na trudničko bolovanje, bila sam kažnjena sa 15.000 i šest meseci sam čekala overu papira za banku, za kredit. Takođe, neki rukovodioci zaposlene ponižavaju do te mere da ih nazivaju teletabisima”, rekla je jedna od bivših radnica.

Druga radnica, koja se odvažila da se njeno ime objavi kaže da joj je šefica u marketu “Sunce” otvoreno rekla da može da zaboravi na slobodne dane, te da joj prekovremeni rad nikada nije plaćen.

"Dešavalo se da mi umesto 6.779 dinara daju u koverti 5.000, pa se onda preganjam sa njima za ostatak i na kraju mi ipak ostanu dužni 779 dinara - navodi Tatjana, koja je i poslednju isplatu dobila za 4.800 dinara manju, te i dalje čeka ostatak svog novca”, rekla je Tatjana Vasiljević.

“Alo!” piše i da su inspekcija rada podete dve prijave protiv marketa “Sunce”, dok u toj firmi tvrde da u njihovom radu nema nikakvih neregularnosti, te da su navikli na prijave nezadovoljnih radnika koji sui h napustili.