Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PALMA OSTAJE PRI SVOME: Neću glasati za Brnabićevu

Dragan Markovič Palma, Foto: Tanjug

PALMA OSTAJE PRI SVOME: Neću glasati za Brnabićevu

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer", i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Neću glasati za", rekao je Dragan Marković. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, Marković je odgovorio: "Nije. Imam dobre odnose".

Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da sa JS jošš nije razgovarao o stavu po pitanju podrške mandatarki za sastav vlade.

Na pitanje da li to znači da JS ne daje podršku Vučiću time što neće glasati za Brnabić, Dačić je rekao da ne može o tome mnogo da govori, ali smatra da "nije takav nivo njihove odluke".

"Ali, mora se voditi računa o celom kontekstu, bez obzira na personalno pitanje ko je je mandatar i ko će biti premijer. Ovde su u pitanju mnogo dublji i u osnovi temeljitiji politički odnosi, nego što je samo to pitanje. Tako da svakako i to treba imati u vidu - da je reč o predlogu Aleksandra Vučića i da to nije pitanje samo Ana Brnabić", rekao je Dačić.

Treba, smatra on, naći rešenje tako da koalicija ostane zajedno i da se očuva politička stabilnost u Srbiji.