Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Parović: Patriotski dogovor umesto licemerstva Dveri i DSS-a

Miroslav Parović/ Foto: mc.rs

Parović: Patriotski dogovor umesto licemerstva Dveri i DSS-a

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović poziva na patriotski dogovor umesto, kako kaže, licemerne politike Dveri i DSS-a.

Srbija
Autor: NB

U saopštenju koje je dostavljeno medijima, Parović ukazuje na to da je neophodno priznati greške i da se zbog države i naroda napravi politički dogovor kako bi se adekvatno odgovorilo na izazove.

"Srbija vapi za patriotskim dogovorom i krajnji je rok da se taj dogovor postigne", ističe prvi čovek Treće Srbije.

"Sergej Železnjak, potpredsednik ruske Dume je juče predstavnicima Dveri i DSS rekao ono što smo mi iz Treće Srbije tvrdili još od decembra 2014. U Srbiji deluju NATO snage koje su maskirane u NVO organizacije i čiji je cilј destabilizacija Srbije i regiona", navodi Parović.

"Treća Srbija je početkom godine i u celoj izbornoj kampanji rukovodstvu Dveri i DSS ukazivala kako ono i svojim redovima imaju iste te agente NATO uticaja, poput Jasmine Vujić i njoj sličnih. A kulminacija svega je bila u direktnom i nedvosmislenom udruživanju u „novi DOS“, zajedno sa DS, DjB, LDP i sličnim organizacijama i otvorena podrška „žutoj patkici“.

Parović poziva rukovodstva ovih partija da prestanu da vređaju zdrav razum tvrdnjama kako nikada nisu ni učestvovali u protestima „žute patkice“ i navodi da se najjednostavnijom pretragom vesti jasno se može videti da visoki funkcioner Dveri, Zoran Radojičić laže kada kaže da Dveri nikada nisu učestvovale u protestu oko Savamale, iako je predsednik Dveri, Boško Obradović u nekoliko intervjua podržavao proteste i na njih pozivao, a Srđan Nogo, takođe visoki funkcioner ove stranke čak i aktivno učestvovao u istima.

"Umesto licemerne politike koju vode, pozivamo Dveri-DSS da očiste svoje redove od NATO plaćenika, da svi uočimo i priznamo greške koje smo činili i da potom zbog države i naroda sednemo za pregovarački sto i napravimo politički dogovor kako bi se adekvatno odgovorilo na izazove", poručuje Miroslav Parović u svom saopštenju.