Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Parović poziva na širi dogovor u Republici Srpskoj

Milorad Dodik i Miroslav Parović

Parović poziva na širi dogovor u Republici Srpskoj

Predsednik stranke “Treća Srbija” uputio kritike i Dodiku i opoziciji te naveo da nijedan pojedinac nije važniji od Republike Srpske.

Srbija
Autor: Nova borba

Povodom protesta opozicije u Republici Srpskoj, i najavljenog kontra-protesta vladajuće koalicije na čelu sa Miloradom Dodikom, predsednik stranke “Treća Srbija”, Miroslav Parović, uputio je apel svim političarima u Republici Srpskoj i Srbiji na potrebu očuvanja nacionalnog jedinstva.

“Ono čega smo dužni svi da se setimo, ali i da javno o tome progovorimo je to da je Republika Srpska nastala u strašnom vremenu, da je plaćena životima najboljih među nama i da samim tim ona za sve nas Srbe ima sakralnu vrednost”- naveo je Parović.

Iznenađuje, međutim, oštar ton koji je predsednik Treće Srbije uputio vlastima u Republici Srpskoj, posebno ako se imaju u vidu njegovi bliski odnosi sa kabinetom predsednika RS Milorada Dodika.

On je, naime, u saopštenju kritikovao vladajuću SNSD i naglasio da “ne treba zatvarati oči pred činjenicom da je vlast Republike Srpske odgovorna za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju”, ali je kritikovao i deo opozicije tvrdeći da se ne sme prećutati “ni to da je strani faktor umešao prste u deo opozicije i da vešto pokušava da ekonomski i socijalni moment iskoristi kako bi destabilizovao prilike u Srpskoj.

Parović je zaključio svoje saopštenje tvrdnjom da “NATO nažalost ima svoju petu kolonu i u Srbiji i u Republici Srpskoj, a ta peta kolona ima svoje aktiviste i u vlasti i u opoziciji.”