Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Parović traži ispitivanje poslovanja RTV-a

Ilustracija NB. Miroslav Parović. Zgrada RTV

Parović traži ispitivanje poslovanja RTV-a

Parović, koji je u medijima označen kao organizator "kontramitinga" ispred RTV-a, zatražio nezavisnu reviziju i radnu grupu koja treba da utvrdi poslovanje RTV za poslednjih 7 godina.

Srbija
Autor: Nova borba

Predsednik stranke Treća Srbija, Miroslav Parović, koga su mediji označili kao organizatora i idejnog tvorca "kontramitinga" koji je 17. juna održan ispred zgrade RTV Vojvodine,danas je u pisanom saopštenju zatražio hitno ispitivanje finanansijskog poslovanja JMU RTV Vojvodine. Kako se u saopštenju navodi, "potpredsednik stranke Treća Srbija, advokat Miroje Jovanović podneo je dana 22.06.2016. godine Zahtev RTV Vojvodine za pristup informacijama od javnog značaja, i zatražio uvid i dostavljanje evidencija o finansijskim transakcijama te medijske kuće u periodu od 01.01.2009. do 01.06.2016. godine."

U Trećoj Srbiji još najavljuju da će nakon dobijanja traženih dokumenata "angažovati nezavisnog revizora kako bi se uradila detaljna analiza poslovanja RTV-a u navedeneom periodu" dodajući da postoji sumnja da je "ekipa okupljena oko Dinka Gruhonjića iz ove javne ustanove izvukla više miliona evra narodnih para i da sada delom i tim novcem finasira proteste „podrži RTV“, a sa ciljem skretanja pažnje i usmeravanja domaće i međunarodne javnosti na temu navodno ugroženih medijskih sloboda."

Oni su u saopštenju takođe od novoformirane vlasti u AP Vojvodini zatražili da se hitno obrazuje radna grupa za ispitivanje poslovanja RTV-a u periodu od 01.01.2009. do 01.06.2016. godine, te da u toj radnoj grupi svog predstavnika ima svaka politička partija iz aktuelnog skupštinskog saziva.

Podsećamo da je za ponedeljak, 27.jun zakazan novi protest #podržiRTV sa početkom u 19 časova, a prevdiđena je protesna šetnja do Gradske kuće, odnosno sedišta gradonačelnika MIloša Vučevića, za koga se smatra da je obezbedio "logistiku" za održavanje "kontramitinga".