Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Parović zahteva hitno formiranje koncentracione vlade i Saveta za nacionalnu bezbednost

Ilustracija: NB

Parović zahteva hitno formiranje koncentracione vlade i Saveta za nacionalnu bezbednost

Parović ističe da stranka i on lično stoje na raspolaganju da sa punim kapacitetom daju svoj doprinos i ne dozvole da Srbija ostane iznenađena u doba promena u svetu.

Srbija
Autor: NB

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović zahteva hitno formiranje koncentracione vlade i Saveta za nacionalnu bezbednost.

Parović ističe da se ta stranka, kao i on lično, autoritetom već godinama unazad pozivaju na nacionalni dogovor i pomirenje u cilju zaštite naroda i države.

"Danas kada je više nego jasno da čovečanstvo klizi u haos smatram svojom najvećom dužnošću da učinim sve kako bi se u Srbiji očuvao mir. U tom smislu zalažem se za: hitno formiranje koncentracione vlade u kojoj bi učešće uzeli svi relevantni politički činioci u zemlji, kao i formiranje posebnog državnog tela (Saveta za nacionalnu bezbednost) u kome bi se okupili vodeći stručnjaci za bezbednosnu politiku, koji bi zajedno sa Vladom koordinisali rad vojske, policije i bezbednosnih službi", navodi Parović.

Lider Treće Srbije ističe da stranka i on lično stoje na raspolaganju da sa punim kapacitetom daju svoj doprinos i ne dozvole da Srbija ostane iznenađena i zatečena u vremenu velikih svetskih promena.