Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pastor: Formalni razgovori sa SNS početkom sledeće nedelje

Foto: Tanjug/ screenshot

Pastor: Formalni razgovori sa SNS početkom sledeće nedelje

On je istakao da će njegova SVM ostati pri onome što su započeli pre dve godine, a to je lagana izgradnja kapaciteta.

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da konkretni razgovori sa Srpskom naprednom strankom o koaliciji još nisu počeli a da se to očekuje početkom sledeće nedelje, bar što se tiče lokalnog i pokrajinskog nivoa.

"Razgovarao sam sa Aleksandrom Vučiće posle izbora veoma kratko dva puta telefonom, konkretni razgovori još nisu počeli, očekujem da to usledi početkom sledeće nedelje, posle toga će se razgovarati o koaliciji na republičkom nivou", rekao je Pastor za B92.

Prema njegovim rečima, formalni razgovori SVM i SNS uslediće za nekoliko dana, a kao osnov može da bude institucionalna saradnja od prethodne dve godine sa koalicionim sporazumom koji treba revidirati.

"Mislim da je to osnova na kojoj možemo da nastavimo. Revidiraćemo ga u pravcu aktualiziranja - onoga što je urađeno, to mora nestati iz tog koalicionog sporazuma, a ono što se nameće kao dogradnja treba da uđe u njega", kaže Pastor.

On je istakao da će njegova SVM ostati pri onome što su započeli pre dve godine, a to je lagana izgradnja kapaciteta.

"Mi smo zadovoljni učešćem u parlamentarnoj većini i učešćem na nivou državnih sekretara u značajnim ministarstvima", rekao je Pastor.

On je dodao da je današnja situacija SVM "posledica jasnih rečenica, saradnje u prethodne dve godine i traženja legitimiteta koji je prilikom predizborne kampanje SVM ponudila glasačima.

"Jasno smo rekli šta želimo da radimo i u sadržinskom i u partnerskom smislu, tako da je naša situacija potpuno relaksirana", smatra Pastor.

Predsednik SVM je naglasio da srpsko društvo iz ovog izbornog ciklusa može da izvuče pouku i da je sazrelo vreme da se niz stvari stavi na sto, pre svega pitanje ko i na koji na koji način može da istakne manjinsku listu.

"Zatim, mora se utvrditi na koji način se prikupilo 15.000 falsifikovanih potpisa. Mora se profesionalizovati rad na biračkim mestima i tehnički unparediti u drugoj deceniji 21. veka, problematično je na ovakav način raditi", rekao je Pastor.