Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pastor predsednik Skupštine AP Vojvodine, nazire se koalicija SNS-SPS-SVM

Foto: NB

Pastor predsednik Skupštine AP Vojvodine, nazire se koalicija SNS-SPS-SVM

Na današnoj konstitutivnoj sednici AP Vojvodine glasa se za predsednika i potpredsenika Skupštine, razgovori o Pokrajinskoj Vladi već od nedelje

Srbija
Autor: NovaBorba

Na današnoj konstitutivnoj sednici AP Vojvodina u Novom Sadu okupljeni odbornici stranaka koje su ušle u Skupštinu izabraće predsednika i potpredsednike ovog organa, a vrlo brzo se može očekivati i formiranje pokrajinske vlasti, sudeći prema odgovorima koje je "Nova borba" dobila od predstavnika tri stranke u Vojvodini. Predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a, Dušan Bajatović, izrazio je uverenje da će njegova stranka ući u vlast i na pokrajinskom i na republičkom nivou, a potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov je ponovio za naš portal stav da će njegova stranka nastaviti saradnju sa Savezom vojvođanskih Mađara.

- Nema ništa novo po tom pitanju, savez SNS-SVM postoji od ranije i mi ćemo nastaviti saradnju. Gospodin Pastor će dobiti podršku svih pokrajinskih odbornika SNS za mesto predsednika Skupštine AP Vojvodine. Razgovore o formiranju Vlade ćemo započeti iduće nedelje, još je rano pričati o novom sazivu - rekao je Milenko Jovanov na pitanje da li će njegova stranka ući u vlast sa Socijalističkom partijom Srbije i Ligom Socijaldemokrata Vojvodine.

Nešto otvoreniju mogućnost za ulazak u pokrajinsku Vladu nagovestio je Dušan Bajatović iz SPS-a.

- Ono što očekujem od ove sednice jeste da budu izabrani predsednik i potpredsednici Skupštine. Naša stranka će sledeće nedelje započeti pregovore sa Srpskom naprednom strankom, kada će se znati više o novoj Vladi u Pokrajini. Nije realno da budemo na vlasti u Vojvodini, a da ne uđemo u koaliciju sa naprednjacima na republičkom nivou - izjavio je Bajatović za Novu borbu.

Miroslav Vasin iz Demokratske stranke najavio je da će njegova partija biti oštra opozicija svakoj vladajućoj koaliciji. Na pitanje da li će podržati izbor Ištvana Pastora za predsednika Skupštine AP Vojvodine, Vasin je istakao da je zvaničan stav DS-a da ne podrži ovaj predlog.

- Uz dužno poštovanje prema gospodinu Pastoru, mi nećemo glasati za njegov izbor na poziciju predsednika Skupštine. DS će se u novom sazivu truditi da bude konstruktivna i oštra opozicija.

Na pitanje da da komentar o poslednjim prelascima odbornika na lokalnom nivou iz Demokratske stranke u SNS, Vasin nije želeo ništa određeno da komentariše, ali je rekao da unutar partije vlada jedinstvo.

- Nije pristojno komentarisati te koji su prešli, ali DS nikada nije bio homogeniji. Svi koji su trenutno kod nas su verni stranci i sigurno je niko od njih neće napustiti - zaključio je Vasin.