Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 Pavićević podneo ostavku na sve stranačke funkcije

Vladimir Pavićević/ Foto: sr.wikipedia.org

Pavićević podneo ostavku na sve stranačke funkcije

On će, kako je rekao, ostati član Nove.

Srbija
Izvor: Tanjug

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević saopštio je danas da je podneo ostavku na sve funkcije u toj stranci, zbog loših rezultata svoje stranke na izborima.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ostavku podneo poštujući princip etike odgovornosti, a koji podrazumeva da se politika mora meriti rezultatima:

"Budući da nijedan cilj u čijem sam definisanju učestvovao uoči izbora na izborima nije ostvaren, smatram da je jedina primerena reakcija na loše rezultate moja ostavka na sve funkcije", rekao je Pavićević.

On će, kako je rekao, ostati član Nove.

Princip etike odgovornosti, kako je dodao, pomovisao je i u Skupštini Srbije i van nje, i definisao ga kao kriterijum za vrednovanje delanja, navodeći da je i "naprednjačke ministre suočavao sa slabim rezultatima njihovog delanja".

Pavićević je dodao da bi svaka drugačija odluka, s obzirom na rezultate postignute na izborima kompromitovala njegovu dosadašnju borbu da se odgovornost učvrsti kao centralni politički princip.

Dodao je da će se vratiti svom redvom radu na Fakultetu političkih nauka.

Nova stranka je na vanrednim izborima nastupila u koaliciji sa DS i u novom sazivu parlamenta imaće jednog poslanika, najverovatnije predsednika Zorana Živkovića.

Pavićević je bio jedan od najaktivnijih poslanika, ali je na zajedničkoj izbornoj listi bio tek na 35. mestu.