Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PERU PARE, SVE ZVONI: Od 400.000 evra građana, napravili TRI BARAKE I DVE RUPE!

Trenutno ovako izgleda Fabrika otpadnih voda u Rači/ Foto: Pištaljka.rs

PERU PARE, SVE ZVONI: Od 400.000 evra građana, napravili TRI BARAKE I DVE RUPE!

Direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede krije dokumenta na osnovu kojih je novcem građana u 2012. godini platila gotovo 46 miliona dinara za tri nedovršena prizemna objekta i dva nedovršena bazena

Srbija
Izvor: Pištaljka.rs

Portal "Pištaljka.rs" navodi da je reč o objektima u okviru projekta izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Rači.

Ovaj projekat Direkcija (Ministasrstva poljoprivrede) je finansirala u saradnji sa lokalnim Javnim komunalnim preduzećem "Rača", a koliko je on do sada ukupno koštao građane ne zna ni predsednik opštine Rača Nenad Savković (SNS), kao što ne zna ni šta je novcem građana uopšte plaćeno, a ni koliko je još potrebno uložiti kako bi fabrika otpadnih voda proradila.

Ipak, netransparentno upravljanje projektom i ne poznavanje gore navedenih činjenica ne sprečavaju Direkciju za vode da i u tekućoj godini opredeli dodatnih 4 miliona dinara za završetak postrojenja koje je po ugovoru trebalo da bude završeno još 2011. godine, navodi isti medij.

Posle pet ugovora o združivanju sredstava radi finansiranja ovog postrojenja, tri aneksa ugovora i dva raskida ugovora koliko su od 2011. godine do danas potpisali Direkcija za vode i JKP "Rača", vrednost investicije porasla je sa početnih 37,5 miliona dinara na 65,5 miliona dinara, a rokovi su stalno odlagani.

Prema najnovijem ugovoru koji su potpisali direktor JKP "Rača" Ivica Marković i v.d. direktora Direkcije za vode Nataša Milić, na ovom postrojenju trebalo bi da se do 5. decembra izvedu radovi vredni još 8,2 miliona dinara koje će po pola platiti Direkcija i račansko komunalno preduzeće. Koliko je verovatno da će ovih radova biti, najbolje govori činjenica da nigde u blizini nema ni građevinskih mašina, ni opreme, ni radnika. Nedovršene omale prizemne zgrade zarasle su u korov, a u bazenima bez ikakve opreme jedina voda koja se može videti je kišnica.