Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Petoro potpisnika protestnog saopštenja ostalo bez posla na RTV-u

Foto: rtv.rs

Petoro potpisnika protestnog saopštenja ostalo bez posla na RTV-u

Svih pet novinara "honoraraca" bili su potpisnici saopštenja protiv političkih smena na RTV-u

Srbija
Autor: NB

Petoro novinara koji su bili angažovani u informativnom programu Televizije Vojvodine vremeski ograničenim ugovorima do 30. juna, ostali su bez posla jer im ugovori nisu produženi.

Jedno od petoro novinara za kojih više nema mesta na RTV-u i koje je zahtevalo anonimnost, tvrdi za naš portal da je reč o nastavku političkog upodobljavanja javnog servisa, kao i da obrazloženja zbog kojih oni nisu od 1. jula novinari te kuće predstavljaju jeftinu demagogiju o "racionalizaciji", s obzirom da je ekonomska ušteda na honorarima od 20-ak hiljada dinara mizerna na nivou čitave Javno medijske ustanove RTV.

Svih pet novinara "honoraraca" bili su potpisnici saopštenja protiv političkih smena na RTV-u.

"S obzirom na činjenicu da niko od drugih zaposlenih u informativnom programu nije ostao bez zaposlenja osim potpisnika saopštenja, NDNV smatra da je njihova javna podrška smenjenim i ponižavanim kolegama – razlog prestanka saradnje", navodi se u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Dvoje od tih petoro novinara su bili angažovani u emisiji „Radar“, a njihova smena nagoveštava da je emitovanje te emisije u "jesenjoj šemi" upitno, a iz NDNV-a smatraju da je reč o isključivo političkoj cenzuri.

Emisija "Radar" sklonjena je sa programa zbog, kako tvrdi uredništvo Televizije Vojvodine, nove "letnje šeme".