Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PIJANI SVATOVI SE TRKALI, pa pregazili dve žene

Foto: rcn.com

PIJANI SVATOVI SE TRKALI, pa pregazili dve žene

Branka D. (67) i Gordana S. (68), koje je u subotu u centru Užica pokosio automobil "alfa" dok su se šetale trotoarom, operisane su u užičkoj bolnici i njihovo stanje je stabilno.

Srbija
Izvor: Kurir

Vozač "alfe" D. N. (27), koji je nakon udesa pobegao, ostavljajući teško povređene sugrađanke, uhapšen je posle nekoliko sati i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

"Pravo je čudo kako su obe žene preživele ovaj udes. Posle udarca obe su završile na krovu automobila, a onda su pale na kolovoz. Tak kad vidite automobil, postane vam jasno koliko je jak udar bio", kažu rođaci Branke D.

Vožnja, koja se umalo završila tragično, počela je razmiricom na jednoj svadbi i začikavanjem dvojice gostiju čiji je automobil brži.

"Uhapšeni D. N. nedavno je kupio "alfu" i sa još jednim gostom krenula je, kroz šalu, rasprava čiji je automobil brži. Ubrzo su njih dvojica izašli napolje, seli u svoje automobile i krenuli ka Bajinoj Bašti da provere čije je vozilo bolje. U jednoj krivini D. N. koji je bio prvi, sustigao je autobus i, da bi izbegao sudar, skrenuo je u desnu stranu i na trotoar, gde su šetale dve žene", kaže rođak jedne od povređenih.

Policija sumnja da su oba vozača u trenutku nesreće bila pod dejstvom alkohola.

Vozač "alfe" će biti saslušan u tužilaštvu, dok će drugi vozač odgovarati samo prekršajno.