Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PLATA 3.000 EVRA ZA NERAD!- Ustavni sud Srbije nije zasedao DVA MESECA

Homer Simpson sa kolegama iz Ustavnog suda

PLATA 3.000 EVRA ZA NERAD!- Ustavni sud Srbije nije zasedao DVA MESECA

Poslednja sednica je bila 14.jula, pa su sudije zaradile 6.000 evra na dvomesečnoj pauzi!

Srbija
Autor: Nova Borba

Ustavni sud Srbije nije zasedao dva meseca. Ovo je podatak koji objavljuje sam sud, i ništa ne bi bilo sporno da mesečna zarada sudija ustavnog suda nije čak 3.000 evra.

I dok njihove kolege iz drugih država gotovo da nisu imale letnju pauzu, naše ustavne sudije koriste sve blagodeti državnog posla.

Naš izvor iz ovog suda kaže da je jedanod razloga za (ne)rad ove isntitucije upravo predstojeći reizbor sudija, pa mnogi od njih više vremena provode po sastancima sa političarima nego na radnom mestu.

Ali ovo nije najgori greh sudija Ustavnog suda, ako se setimo da su Bojanu Pajtiću svojevremeno pune 4 godine „gledali“ kroz prste, tako što su odbijali da se sastanu i zasedaju o Statutu AP Vojvodine, za koji su pravni stručnjaci od početka tvrdili da je neustavan. Na kraju su ga poništili, ali tek kada je i sam Pajtić počeo da pada sa vlasti.

Očekujemo da posle pisanja našeg portala, neradnici iz Ustavnog suda zasuču rukave i počnu da štite prava građana, a ne da samo misle na privlačnu apanažu od 3.000 evra.