Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"PLATE MOGU BITI POVEĆANE VIŠE nego što tvrdi Fiskalni savet"

Ilustr/ Foto: sanovniktumac.com

"PLATE MOGU BITI POVEĆANE VIŠE nego što tvrdi Fiskalni savet"

Premijerka Ana Brnabić najavila da će Vlada uskoro objaviti za koliko procenata će biti povećane zarade. Ističe da je Vlada do sada pokazala da je dovoljno odgovorna da donosi odluke koje neće ugroziti fiskalnu stabilnost u Srbiji.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

Ana Brnabić je izjavila da je prostor za rast plata nešto veći nego što to procenjuje Fiskalni savet.

Najavljuje da će Vlada uskoro objaviti za koliko procenata će biti povećane zarade.

"Verujem da imamo malo više porostora, ali razgovaraćemo i sa njima", rekla je Brnabićeva novinarima u Koceljevi i podsetila da Vlada ni ranije nije uvek u svemu imala potpuno razumevanje Fiskalnog saveta Srbije.

Istakla je da je vlada do sada pokazala da je dovoljno odgovorna da donosi odluke koje neće ugroziti fiskalnu stabilnost u Srbiji.

Navodeći da je Fiskalni savet konzervativan i strog, premijerka Srbije je rekla da je dobro što je takav jer daju prostor da "možemo da se držimo u balansu".

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je juče da postoji prostor za povećanje plata i penzija u javnom sektoru u 2018. i to do pet odsto u proseku.

Premijerka je najavila je da će 14. oktobra na konferenciji za novinare predstaviti rezultate rada Vlade Srbije u prvih sto dana rada.

Istakla je i da je u prvih mesec dana bila zabrinuta, ali da je danas zadovoljna onim što je urađeno.

Detaljnije će o tome, kaže, polovinom oktobra, ali je već sad jasno da je urađeno jako puno, iako je njen kabinet krenuo sa radom u dosta teškim okolnostima, budući da je tada bio štrajk u "Fijatu", protest malinara.

"To smo rešili, stabilizovali smo se, i krenuli smo hrabro napred u kontinuitetu sa prethodnom vladom", rekla je Brnabićeva.