Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POBESNEO ZBOG RUSIJE: Čanak SMENJUJE Nikolića!

Foto: Tanjug

POBESNEO ZBOG RUSIJE: Čanak SMENJUJE Nikolića!

Lider Ligesocijaldemokrata Vojvodine smatra da Tomislav Nikolić ne treba da bude predsednik Srbije, pošto ne shvata da je Srbija suverena država, a ne ruska provincija.

Srbija
Autor: Nova borba

"Njegova današnja poruka i to data novinarima u Sankt Peterburgu da je vreme da se sa Briselom drugačije razgovara, da je vreme i da se sazna šta Brisel misli o otimanju imovine, te da je na zapadu, u svetu liberalnog kapitalizma koji je i Srbija prihvatila, svojina neprikosnovena i da se čak i ratovi vode kada neko želi da otme teritoriju ili imovinu i svojinu neke države, sigurno ne doprinosi ni evropskim integracijama, niti rešavanju problema sa kojima se Srbija suočava, a ponajmanje stabilnosti u regionu", navodi se u saopštenju Nenada Čanka.

Prvi čovek LSV-a navodi da su takve Nikolićeve izjave protivne zvaničnoj politici Republike Srbije i da on zbog toga treba biti smenjen sa mesta predsednika države.

"Nikolićev današnji istup više ne predstavlja njegovo ulagivanje i pridržavanje kaputa rukovodstvu tuđe države, nego pretnju Evropskoj uniji i to iz Ruske Federacije, ili kako joj on i u javnosti tepa - majke Rusije. I to je u duhu njegovih davnašnjih izjava da će Republika Srbija biti rupa na evropskom tepihu", navodi Čanak, oštro kritkujući Nikolća.

Lider ligaša nije ostao nem ni na Nikolićevu izjavu u vezi sa kompanijom NIS, u kojoj je predsednik Srbije istakao da je ona primer da naša zemlja i Rusija ne mogu da pogreše kada stvaraju zajedno, a za koju Čanak tvrdi da se unjoj oslikava Nikolićeva budućnost Srbije u kojoj se poklanjanju i iscrpljuju domaći resursi.

"Nigde u Evropi se nafta i gas ne vade za manju rudnu rentu nego što je to slučaj u Republici Srbiji. Ona je tri puta manja nego u Ruskoj Federaciji, a najveću štetu zbog toga trpe građani u Vojvodini kojima zbog toga pucaju kuće i gaze njive. Predsednik Republike Srbije očito misli da tako i treba da bude", zaključio je Čanak.