Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POČELA rasprava o izboru vlade

Foto: Tanjug

POČELA rasprava o izboru vlade

U Skupštini Srbije počela je rasprava o izboru nove vlade.

Srbija
Autor: NB

Mandatar Aleksandar Vučić u parlament je stigao oko 9.40 sati.

Vučić je juče izložio program i sastav buduće vlade, a njegov ekspoze trajao je šest sati.

Nakon završetka izlaganja mandatara, odbijen je predlog Demokratske stranke Srbije da se udvostruči vreme za rasprave o izboru nove vlade, sa pet na 10 sati.

SVM podržao novu vladu

Poslanička grupa SVM-Partija za demokratsko delovanje glasaće za izbor vlade Aleksandra Vučića, izjavio je danas šef poslanika Balint Pastor, dodajući da od nove vlade očekuje da održi političku i ekonomsku stabilnost.

On je, na početku rasprave o izboru nove vlade, rekao da je najvažniji rezultat prethodne vlade to što je uspela da obezbedi političku i ekonomsku stabilnost, što, kako je dodao, nije uvek jednostavno u ovom regionu.

Pastor je takođe pitao kada će se rešavati pitanje puteva, naročito Horgoša 1 i 2.

Vučić: Ne smemo da dozvolimo da stavljamo na papir stvari za koje kasnije nećemo imati novca. Nažalost, svi u Srbiji čekaju da država završi puteve, renovira škole. Mnoge ideje postoje od ranije, ali je nedostajao novac.

On je takođe rekao da su Koridori 10 i 11 apsolutni prioritet, te da je vlada mogla to ranije da napravi, ali nije.

Na pitanje poslanika iz Nove Srbije da li će se menjati način finansiranja lokalnih samouprava, Vučić je rekao da su pare trošene potpuno nenamenski, te da kada se uzmu računi vidi se da je neko popio 160 piva ili toliko kafe na račun države.

"Ja sam juče rekao da ima sjajnih gradonačelnika, ali nažalost to nije većina".