Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POČINJE BORBA: Majke sa troje dece POKREĆU PETICIJU, hoće mesečnu platu!

Ilustracija: klix.ba

POČINJE BORBA: Majke sa troje dece POKREĆU PETICIJU, hoće mesečnu platu!

Bez obzira da li su zaposlene ili ne, zahtevaju da majke sa troje dece dobijaju naknadu u iznosu mesečne plate u Srbiji.

Srbija
Izvor: Agencije, bebac.com

Ukoliko bi se zahtev Udruženja "Majki sa troje dece" usvojio, demografsku naknadu za treće dete dobijale bi i majke koje već sada imaju troje ili više dece, ali se isplata ne bi vršila retroaktivno, već od dana stupanja odluke na snagu pa do detetovog 18. rođendana, piše Bebac.

Majke sa troje dece smatraju da im tolika naknada mora pripasti.

"Država ni na koji način ne podržava roditeljstvo, samo nam ga otežava. Većina porodica, posebno višečlanih, na ivici je egzistencije, a svi pričaju o natalitetu i kako treba promeniti demografsku sliku Srbije“, rekla je članica Udruženja "Majke sa troje dece" Slađana Lesnjaković Stojković.

Iako većina roditelja u Srbiji teško živi, majke smatraju da je onima sa troje dece još teže jer više dece zahteva veća finansijska sredstva i veće angažovanje. Majkama je sve teže da dođu do posla. Nakon svake trudnoće, ženama preti gubitak posla, a poslodavci retko žele da zaposle majke sa više dece.

Mesečna finansijska pomoć bi se dobijala samo određen vremenski period, pa žene koje zbog toga odluče da ne rade, uskratile bi sebi sva primanja nakon detetovog punoletstva.

Peticiju možete potpisati u bilo kom mestu u Srbiji, a više informacija možete saznati u fb grupi Udruženje "Majke sa troje dece".

 


majka sa dvoje dece:  
Mi sa dvo je dece nismo VELIKE majke ,mi moramo da umremo radeci po 12h za 15000,20000hilj.,ma jedite bre govna to je diskriminacija,hocemo i mi?!

15.10.2016 09:57h    582     1016


Ime nije bitno:  
Gospodjo, mogli ste to mnogo lepse i kulturnije da napisete, bez sirenja mrznje i patetike. Svaka cast i Vama, danas je tesko i porodici sa jednim detetom, ali majke sa troje i vise dece zasluzuju paznju i treba da im se pomogne. Ipak nije lako, treba i mnogo vise novca i mnogo vise vremena posvetiti se vecem broju dece. Sirimo ljubav, a ne mrznju i zavist!

15.10.2016 13:11h    1160     178


Otac:  
Podrzavam od srca peticiju i borbu da majke sa troje i vise dece dobiju platu, jer je i zasluzuju ali ce to biti nemoguca misija. Nikome u ovoj drzavi nije stalo do povecanja nataliteta. Ako nekim slucajem bude i doneseno slovo zakona u korist majki, uslovi koje ce morati majka da ispuni ce biti takvi da ce jedva 10% zadovoljiti. Zalosno.

15.10.2016 13:56h    572     114


Jelena:  
Prvo kultura i vaspitanje, pa isplata!!!!!!!!!!!

15.10.2016 14:12h    310     131


Aleksandar:  
Šta bi bilo sa porodicama sa više od tri dece ???

15.10.2016 14:10h    251     99