Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POČINJE NOVI CIKLUS nagradne igre sa fiskalnim računima, prvo izvlačenje u martu

Foto: Tanjug

POČINJE NOVI CIKLUS nagradne igre sa fiskalnim računima, prvo izvlačenje u martu

Za novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi – 2018" građani će od sutra moći da počnu sa slanjem fiskalnih računa i slipova, a prvo izvlačenje nagrada biće u martu.

Srbija
Izvor: RTS

Konferenciji za novinare na kojoj je najavljen početak nagradne igre prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Važiće ista pravila kao i u prethodnom ciklusu nagradne igre, a promena je što koverte za slanje računa više neće biti tipske, već će građani moći da šalju koverte u različitim formatima.

Kao i prethodni put, u koverti je potrebno da bude deset fiskalnih računa ili deset slipova, sa najmanjim iznosom po računu ili slipu od 100 dinara.

Kada je u pitanju nagradni fond, biće dvostruko veći nego prethodni, kada je bio 135 miliona dinara, a igra će se odvijati u dva ciklusa, te će i duže trajati.

Takođe, sada će direktni priređivač nagradne igre biti Vlada Srbije. Učesnici konferencije naveli su da su računi koji mogu "učestvovati" u nagradnoj igri oni od prvog januara ove godine, da će poštarina biti besplatna, a kao i prethodnog puta u nagradnoj igri ne mogu da učestvuju maloletna lica.

Premijerka je na predstavljanju igre "Uzmi račun i pobedi – 2018" istakla da su prethodna i ova godina određene kao godine borbe protiv sive ekonomije, te navela da je tokom prethodne godine napravljeno nekoliko značajnih koraka u toj borbi.