Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Podignuta zastava Srbije u Riju, prisutan i predsednik Nikolić

Foto: olympic.ca

Podignuta zastava Srbije u Riju, prisutan i predsednik Nikolić

Oseća se da je atmosfera u timu sjajna, presrećan sam što ova ordinacija medicinkog tima nema posla, što su svi spremni i u izvanrednom stanju, izjavio predsednik Nikolić

Srbija
Izvor: Tanjug

Zastava Srbije svečano je danas podignuta na jarbol u olimpijskom selu u Rio de Žaneiru, a ceremoniji je uz mnogobrojne srpske sportiste prisustvovao i predsednik Tomislav Nikolić.

Predsednik Srbije je posle ceremonije obišao Olimpijsko selo, zgradu i prostorije u kojima žive naši olimpijci i ručao u restoranu sa nekima od njih.

"Srbija je podigla zastavu u Olimpijskom selu i to je najsvečaniji čin uz one trenutke kada se himna Srbije intonira po osvajanju zlatne medalje naših sportista. Oseća se da je atmosfera u timu sjajna, presrećan sam što ova ordinacija medicinkog tima nema posla, što su svi spremni i u izvanrednom stanju", rekao je Nikolić.

"Sreo sam se sa sportistima i porazgovarao sa nekima od njih. Sada se sve složilo, u poslednje vreme naši sportisti imaju mnogo uspeha na međunarodnim takmičenjima. Svi oni su već pobedili kada su obezbedili mesto na Olimpijskim igrama, ali svakako očekujem veći broj medalja nego na prethodnim Igrama", kazao je Nikolić.

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodošlice našem timu, šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelnici Olimpijskog sela uručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića:"Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred".

Posebnu pažnju na ceremoniji podizanja zastave privukao je legendarni nemački teniser Boris Beker, trener Novaka Đokovića, koji je u opremi srpskog tima bio zajedno sa ostalim sportistima Srbije.

Olimpijske igre u Riju svečano će biti otvorene u noći između petka i subote, a već u subotu popodne na borilišta izlaze srpski vaterpolisti, strelci, teniseri...