Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PODRŠKA VOJNICIMA Đorđević i Diković u Rusiji prate vojne igre

Poseta srpske delegacije Foto: Vojska Srbije

PODRŠKA VOJNICIMA Đorđević i Diković u Rusiji prate vojne igre

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković su u Rusiji, gde će pratiti završna takmičenja i ceremoniju zatvranja vojnih igara na poligonu Alabino.

Srbija
Izvor: NB


Iz Ministarstva dobane je saopšteno da sprska vojska ove godine na igrama učestvuje u tri takmičenja “Tenkovskom biatlonu”, na takmičenju pontoniraca “Otvorene Voje”, kao i na takmičenju “Čisto nebo”.

Nakon ceremonije svečanog dočeka u spomen parku Poklonaja gora u Moskvi i polaganja venca kod spomenika Pobede, general Diković razgovarao je danas s načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Vladimirom Vasiljevičem Gerasimovim.

Generali Diković i Gerasimov razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje.

U razgovoru s ruskim kolegom general Diković izrazio je zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zainteresovani za nastavak i povećanje aktivnosti u oblasti vojno-vojne, vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje.

Delegacija Vojske Srbije danas je posetila i Međunarodni protivminski centar u selu Nahabino u Moskovskoj oblasti, u kojem se realizuje obuka ruskih oružanih snaga i međunarodnih snaga iz oblasti izviđanja, otkrivanja, onesposobljavanja i uništavanja eksplozivnih naprava.