Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POLEMIKA NE PRESTAJE Novi sukob u vladi zbog MILOŠEVIĆA

Foto: Montaža/Tanjug

POLEMIKA NE PRESTAJE Novi sukob u vladi zbog MILOŠEVIĆA

Slobodan Milošević, danas je ponovo postao tema sukova članova srpske vlade.

Srbija
Autor: Blic, NB

Nakon što su se oko pokušaja rehabilitacije bivšeg predsednika SR Jugoslavije “zakačili” Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović, a toj prepirci se priključio i Vladimir Đukanović rekavši da su ministarkine reči da je 5. oktobra 2000. godine vikala “Gotov je!” loša namera, a kasnije i da bolesno želi da bude predsednica države ili vlade, danas smo svedoci novog sukoba.

Ministar Rasim Ljajić i Ivica Dačić polemisali su oko Miloševića. Ljajić je izneo stav da je protiv inicijative da Slobodan Milošević dobije spomenik , zato što je bio član DOS-a i deo petooktobraskih promena. Dodao je da je ponosan na svoj doprinos za pad Miloševićevom režima.

Na to je odmah uzvratio lider socijalista i ministar Ivica Dačić, rekavši da se Ljajić krije iza Aleksandra Vučića.

“To bi bilo isto kao kada bi obnovio zahtev za smenu Ljajića, jer je u čitulji Aliji Izetbegoviću napisao ‘dragi predsedniče’. Moj predsednik je barem bio Milošević”, kazao je Dačić.

Ljajić je rekao da izjavom o spomeniku nije želeo da polemiše sa Dačićem i da mu je žao, ako ga je to pogodilo.

“Mi smo se samo usprotivili inicijativi da se Milošević rehabilituje. Borio sam se protiv Slobodana Miloševića i bio sam član DOS-a. Koliko god da sam doprineo njegovom padu, na to sam veoma ponosan. Ja ne moram da budem u Vladi, ako je cena podrška Miloševiću” rekao je Ljajić za “Blic”.

On je dodao ponovno otvaranje priče o čitulji Aliji Izetbegoviću nizak udarac Dačića.

- Svi znaju kako je objavljena ta čitulja i da je nisam pisao ja. Čim je izašla, ja sam se ogradio od teksta koji je stajao u njoj. Nisam ja napisao "dragi predsedniče", već moj prijatelj iz "Avaza", koji je samo prepisao susednu čitulju - ističe Ljajić.