Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POLITIČKI CIRKUS Socijalisti opet promenili stranu, pa Vladimirci IMAJU TREĆU VLAST OD IZBORA

Foto: SKupština Vladimirci

POLITIČKI CIRKUS Socijalisti opet promenili stranu, pa Vladimirci IMAJU TREĆU VLAST OD IZBORA

​Ne znaju ko je sa kim, a ko protiv koga.

Srbija
Autor: NB

Nakon najnovijih događaja u Vladimircima, na vlast je posle kraće pauze ponovo došla Srpska napredna stranka, a kako su rekli na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za štampu, dogovorili su se socijalistima, pa će se uskoro birati novo opštinsko rukovodstvo.

U Vladimircima je inače prethodnih nedelja vladao potpuni politički cirkus. Kako su naprednjaci na lokalnim izborima imali 13 od 25 odbornika, sa jednim više formirali su vlast, ali jedna odbornica iz redova SNS napustila vladajuću koaliciju pred kraj avgusta. Tada su vlast hteli da formiraju predstavnici dotadašnje opozicije koju je činili SPS, DS, Jedinstvena Srbija i Grupa građana „Janko Đurić“, ali im nije dozvoljen ulazak u skupštinu, kako bi održali sednicu.

Ipak, u SNS su tvrdili kako vlast nije smenjena na zakonit način, pa su demokrate skupštinu na kojoj se birala nova vlast održali izvan zgrade skupštine. Da do promene vlasti ipak ne dođe pobrinuli su se naprednjaci, a u poslednjem previranju, njima se priklonio SPS.

Sada će iako su ih napustila dva odbornika, uz socijaliste ponovo imai većinu, naravno, ako se u međuvremenu nešto ne promeni.