Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ponovljeno suđenje Čanku: NEĆU DA UČESTVUJEM U FARSI

Foto: youtube/screenshot

Ponovljeno suđenje Čanku: NEĆU DA UČESTVUJEM U FARSI

Čanak je na početku suđenja rekao da nije kriv i da neće iznositi odbranu, niti odgovarati na pitanja.

Srbija
Izvor: Dnevnik

"Nisam nikoga udario, nisam saslušan mesec dana posle događaja, neću da učestvujem u ovoj farsi i neću više odgovarati na pitanja suda", izjavio je Čanak i naveo da je proces od samog početka bio i ostao politički s namerom da se od kafanskog incidenta napravi alat kojim će se diskreditovati njegov politički rad i on kao čovek.

"Nisam kriv i nisam nikoga udario. Ovom prilikom, dopunjujem odbranu, nisam nasrnuo na oštećenog, to jeste bila moja želja, ali je, nažalost, nisam ostvario", kazao je Čanak, koji je tokom prethodnog suđenja rekao da je udario Lešanovića, ali rukom, a ne štapom, prenosi Dnevnik.

Podsećamo, 30. marta ove godine Osnovni sud ga je, posle više od dve godine suđenja, oslobodio krivice za incident koji se dogodio u septembru 2012. na parkingu kafane "Tako je suđeno", koju je vodio nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović. Čanak je tada oslobođen optužbi da je štapom naneo povrede Pavlu Lešanoviću i pištoljem pretio Bojanu Karišiku, koga je te večeri Lešanović angažovao kao vozača, ali je Viši sud tu presudu ukinuo i naložilo da se suđenje ponovi. U obrazloženju, veće Višeg suda je navelo da su utvrđene bitne povrede krivičnog postupka, kao i da u obrazloženju presude postoje protivrečnosti.

Pavle Lešanović je na ročištu ostao pri svemu što je ranije izneo, ali je naveo neke stvari koje su u suprotnosti s ranijim opisom događaja. Kad mu je sudija pročitala prethodno date iskaze, on je ostao pri njima pravdajući se da je prošlo dosta vremena od događaja, kao i svojim zdravstvenim tegobama i životnim problemima.