Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POŠTENJE NA DELU! Portir iz Novog Sada vratio 11.000 evra bez trunke dvoumljenja!

Foto: Pixabay.com

POŠTENJE NA DELU! Portir iz Novog Sada vratio 11.000 evra bez trunke dvoumljenja!

Portir-čuvar na Međumesnoj autobuskoj stanici (MAS) u Novom Sadu Milan Majstorović je juče našao mušku torbicu u kojoj se nalazilo 11.000 evra i vratio je vlasniku

Srbija
Izvor: Blic

U torbici su se nalazili i dokumenti, kao i mobilni telefon sa karticom hrvatskog provajdera.

Zaposleni na MAS našli su vlasnika pomoću mobilnog telefona koji je imao memorisan hrvatski broj pod imenom "ćerka".

"Nazvali smo ćerku u Zagreb i objasnili šta se desilo, pa je ona pozvala oca na srpski broj telefona. Kad je došao na šalter, kažem mu "Šta je čiča?" i izvadim samo mobilni telefon, a onda sam se nasmejao, zagrlio ga i dao mu torbicu sa novcem i dokumentima", ispričao nam je Milan.

U JGSP-u "Novi Sad" kažu da je postupak njihovog radnika za svaku pohvalu, a podsećaju i na to da ovo nije prvi put da su zaposleni u gradskom prevozniku položili ispit poštenja, jer su i ranije pronalaženi i vraćani novčanici sa parama i kreditnim karticama, mobilni telefoni, vredni zlatni prstenovi.

Međutim, prvi put da je pronađen ovako velik iznos novca.

"Imam ćerku, a moja najveća želja je da se ona zaposli i da dobijem unuka. A znate kako se kaže "Tuđa muka ne hrani unuka" - kaže Milan Majstorović koji je ceo svoj radni vek, 34 godine, proveo u JGSP "Novi Sad".

 


Oke:  
Mnogo nešto opušteni, rasejani i brljivi ti vlasnici tolikih para. Malo, malo, pa neko izgubi ili zaboravi torbicu sa desetinama hiljada eura, i to sve na mestima po kojima se kreće običan narod, boranija.

09.11.2016 12:19h    27     22