Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Potvrđene smene urednika na RTV-u

Foto: N1

Potvrđene smene urednika na RTV-u

Na današnjem sastanku informativnog programa RTV-a potvrđene smene gotovo svih urednika jutarnjeg i dnevnog programa, kao i emisije "Razglednice"

Srbija
Izvor: NovaBorba

Na današnjem sastanku informativnog programa Radio-televizije Vojvodine zvanično je potvrđena jučerašnja odluka Upravnog odbora ove medijske kuće na kojoj je smenjen gotovo ceo urednički tim dnevnog programa RTV-a.

Među smenjenim urednicima su Vera Korponaić, Miroslav Zadrepko, Marija Stokuća, Vanja Zarić-Pevac sa Dnevnika, Goran Pejčić, Nina Banjac, Sanja Macut-Milovanov, Milena Madžgalj i Ivana Kamenarac sa TV Razglednice, zatim Tamara Srijemac, Ivana Miloradov, Milica Kravić, Sanja Homa, Milana Milovanov sa jutarnjeg programa.

Pored nabrojanih članova uredništva smenjen je i veliki broj voditelja i prezentera, a zamene koje će doći na njihovo mesto su uglavnom iz redova postojećih kadrova sa RTV-a.

U veoma napetoj atmosferi odluke su saopštili v.d. šefa deska Budimir Marković i v.d. direktorice programa Slavica Stojanović-Braun, dok se novi vršilac dužnosti generalnog direktora Nada Kalkan nije obratila prisutnim urednicima i novinarima.

Ranije danas 77 novinara i ostalih zaposlenih iz ove medijske organizacije potpisalo je pismo u kome se protivi ovako oštrim kadrovskim smenama, u kome se traži valjano objašnjenje za ovaj postupak. Uposlenici su naveli da su ovakve promene političke prirode, kao i da će ovakvi potezi doprineti urušavanju poverenja gledalaca, ali i kvalitetu programa.