Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POTVRĐENO PISANJE NOVE BORBE: Sanda i Vukadinović prave NOVI NEZAVISNI POSLANIČKI KLUB!

Slaviša Ristić, Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović/ Foto: N1

POTVRĐENO PISANJE NOVE BORBE: Sanda i Vukadinović prave NOVI NEZAVISNI POSLANIČKI KLUB!

Najavljuju novi klub u parlamentu i brže nego što se može pretpostaviti.

Srbija
Autor: Nova borba, Agencije

Nezavisni poslanici u Skupštini Srbije Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović najavili su formiranje nove nezavisne poslaničke grupe u srpskom parlamentu, baš kao što je Nova borba ranije i pisala.

Njih dvoje nisu hteli da preciziraju ko će im se pridružiti u novom posalničkom klubu, ali je jasno da im treba pomoć još najmanje tri narodna poslanika.

Vukadinović i Rašković Ivićeva su danas novinarima u Skupštini Srbije rekli da je nova poslanička grupa neophodna iz tehničkih razloga, a jedan od njih je i činjenica da bi tako poslanici imali više vremena da govore u parlamentu ili postavljaju pitanja.

"Možemo napraviti klub koliko sutra, ali želimo da to bude više od pukog zbira broja poslanika, a da to ne liči na Hajd park gde svako može da govori šta hoće", istakao je Vukadinović.

Vukadinović tom prilikom nije hteo da imenuje poslanike sa kojima su on i Rašković Ivićeva, po svemu sudeći, već "dogovorili posao", zbog bojazni od pritisaka na njihove potencijalne političke akvizicije od strane stranaka u kojima se trenutno nalaze.

Sanda Rašković Ivić istakla je da će novi poslanićki klub pokazati da nije oformljen oko stranačkih interesa, već da će ti poslanici zastupati stavove građana koje predstavljaju u parlamentu.

Da je ranije pisanje našeg portala u vezi sa formiranje novog poslaničkog kluba sasvim izvesno, dokazuje i činjenica da je ovoj konferenciji za novinare prisustvovao i Slaviša Ristić, takođe nekadašnji član DSS-a.

Podsećanja radi, naš portal je uz Ristića, Vukadinovića i Rašković Ivićevu, pisao da će se tu naći i poslanici pokreta Dveri, i to Miladin Ševarlić i Marija Janjušević Nedić.